Obavijesti

News

Komentari 233

Inspekcija zatvorila restoran u Zagrebu zbog drive-in usluge?

Inspekcija zatvorila restoran u Zagrebu zbog drive-in usluge?
1

Vlasnik Tekke Mario Minder rekao je za Kamenicu da su ga inspektori zatvorili zato što Tekka nema minimalne tehničke uvjete za drive-in. Minder je istaknuo da ih nitko nije ni obavijestio koji su to uvjeti

VIDEO

Državni inspektorat do daljega je zatvorio zagrebački japanski restoran Tekka objavljeno je na njihovoj službenoj Facebook stranci. Razlog - ne dozvoljava se drive-in. Ovaj način dostave hrane navedeni restoran uveo je prije nekoliko tjedana. Konobar sa svom zaštitnom opremom kupcima donosi hranu, koju su od kuće naručili i kupe je u precizno dogovorenom terminu. Nema gužvi, nema guranja i nema nikakvog socijalnog kontakta, piše portal Plava Kamenica.

Vlasnik Tekke Mario Minder rekao je da su ga inspektori zatvorili zato što Tekka nema minimalne tehničke uvjete za drive-in. 

Ne možete u omiljeni restoran? Sada se okreću prema dostavi
Ne možete u omiljeni restoran? Sada se okreću prema dostavi

Navodi se kako restorane nitko nije obavijestio o tome što su minimalni tehnički uvjeti za drive-in. Iako su Državnom inspektoratu poslali službeni upit kakve uvjete restorani moraju zadovoljiti da bi pružali uslugu drive-in prodaje hrane, službeni odgovor nisu dobili. Ovakva odluka izazvala je veliku zabrinutost među zagrebačkim ugostiteljima, koji se istodobno suočavaju sa zatvorenim restoranima koji su im ukinuli prihode i nejasnim pravilima po kojima bi u ovom kriznom periodu pak mogli sigurno raditi. Naime, Tekki nije zabranjen samo drive-in, nego i dostava za idućih mjesec dana. 

- Ova odluka znači da ja u ponedjeljak moram poslati dvadeset ljudi na burzu. A Vlada tvrdi da se bori za očuvanje radnih mjesta u ugostiteljstvu - kazao je Minder za Plavu Kamenicu. 

Zatvorili i restoran Rustica 

Na mjesec dana turistička inspekcija zatvorila je i restoran Rustica i to s istim obrazloženjem: "Nije dozvoljeno dostavljati ispred restorana nego samo na kućnu adresu".

- Što to sve znači? Nemamo pojma, ali su nas zatvorili. Vidimo se za mjesec dana, a ostali ugostitelji pazite, jer se u biti ne zna što se smije, a što ne ili samo mi ne znamo. Puno je nelogičnosti - objavljeno je na službenoj Facebook stranici restorana. 

Na Facebook stranci Udruge Glas poduzetnika povela se rasprava na ovu temu. Na službenim stranicama Udruženja ugostitelja Zagreb može se naći pojašnjenja Ministarstva turizma vezana za pripremu i dostavu hrane i pića. U obrazloženju odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti u dijelu koji se odnosi na usluge pripreme i dostave hrane iz ugostiteljskih objekata na pitanje mogu li ugostiteljski objekti pripremati hranu koju će naručitelj osobno preuzeti u ugostiteljskom objektu ili neposrednoj blizini poštujući sve protuepidemijske mjere propisane od strane Stožera civilne zaštite i preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo stoji: 

- Naručitelj može pripremljenu hranu i piće osobno preuzeti na pragu ili u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta.

Ugostitelji čiji su restorani zatvoreni odlukom inspektora s pravom postavljaju pitanje zašto su pojedini restorani zatvoreni, dok istovremeno primjerice McDonald’sov drive in nesmetano radi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 233
VIDEO

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku, uskoro će sletjeti na zagrebački Pleso. Pilot: 'Sada ste sigurniji'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku, uskoro će sletjeti na zagrebački Pleso. Pilot: 'Sada ste sigurniji'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu