Obavijesti

News

Komentari 28

Institucije nema tko čistiti, htjeli su da to rade službenici

Nakon što je propala tvrtka s kojom je sklopljen ugovor za usluge čišćenja u državnim institucijama, zaposlenici su prepušteni sami sebi. Iz sindikata se boje da bi ovo stanje moglo potrajati

VIDEO

RTL javlja kako su državne institucije diljem Hrvatske ostale bez usluge čišćenja, i da se taj problem 'vuče' već mjesec dana. Tvrtka s kojom je sklopljen ugovor, naime, nije više mogla pružati usluge pa je tako propao dogovoreni posao veći od 20 milijuna kuna. 

Središnji ured za javnu nabavu rješava ovaj problem, no zasad su područne službe i njihovi zaposlenici prepušteni sami sebi, snalaze se kako znaju.

Najveći obujam posla s propalom tvrtkom, Adriatic Servis, imala je Porezna uprava, a njihove ugovorene usluge iznosile su nešto više od 3 i pol milijuna kuna. Predsjednica Sindikata Porezne uprave Hrvatske Gordana Jagar za RTL je izjavila kako je u tom trenutku Središnji ured Porezne uprave poslao naputak kako da riješe taj problem dok se ne otvori novi javni natječaj.

- Neki su se bolje snašli, neki lošije, ali je činjenica da je bilo čak pokušaja da se odgovornost prebaci na službenike, na način da oni ako mogu privremeno obavljaju te poslove na što smo se mi naravno usprotivili - kaže Jagar.

Krah 'outsourcinga': Domovi zdravlja ostali su bez čistačica
Krah 'outsourcinga': Domovi zdravlja ostali su bez čistačica

U uredima Porezne uprave u čak 15 županija koristile su se usluge tvrtke Adriatic servis, no kada je krajem svibnja stigla obavijest da tvrtka ne posluje dobro i da joj je račun blokiran, postalo je jasno da ugovorene obveze prema državi više neće moći ispunjavati.

Glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Siniša Kuhar napominje kako je oduvijek bilo problema s outsourcingom poslova čišćenja i da Adriatic Servis nije prva tvrtka koja nije mogla ispunjavati dogovoreno. Iz spomenute tvrtke za usluge čišćenja nitko se ne javlja, svi dostupni brojevi su im izvan funkcije.

- Sindikat zahtjeva da Vlada pokušava ovaj problem riješiti na način da posao obave namještenici-zaposlenici državnih tijela koji to ionako sada rade za male novce i plaću od oko 3000 kuna - poručuje Kuhar.

Porezna se zasad snašla, barem privremeno. Rješenje su pronašli u drugim tvrtkama, no predsjednica Sindikata se boji da bi ovo stanje moglo potrajati, iako je država ta koja bi trebala pobrinuti za usluge čišćenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa