Obavijesti

News

Komentari 107

Ipak ih se sjetili: Brezonjići su dobili materijal da prošire kuću

Ipak ih se sjetili: Brezonjići su dobili materijal da prošire kuću
7

Bolje ikad nego nikad: Jadranka Kosor i HDZ su prije više od tri godine pred izbore obećali pomoć obitelji Brezonjić koja živi u drvarnici. Pomoć je stigla tek sada

VIDEO

Anti Brezonjiću (53) iz Donjih Andrijevaca kraj Slavonskog Broda prije više od tri godine tadašnja ministrica obitelji Jadranka Kosor obećala je pomoć u gradnji kuće za njegovu 13-članu obitelj. Pomoć su mu obećavali i lokalni HDZ-ovci, a čak su se hvalili kako su mu dostavili materijal. Ali Anto u te tri godine nije dobio ni ciglu od obećane pomoći. Nakon teksta u 24sata, objavljenog prije mjesec dana, Ministarstvo obitelji iznenada se sjetilo njegova slučaja. Prošlog tjedna dobio je prvu količinu pijeska, cementa i cigli za dogradnju kuće. Zaklada Hrvatska za dijete, koja je pod okriljem Ministarstva obitelji, donirala je mnogobrojnoj obitelji Brezonjić 15.000 kuna vrijedan građevinski materijal.

– Javili su da će mi pomoći i hvala im. Hvala i načelniku općine Ivanu Musi koji je u ime moje obitelji poslao zahtjev, a hvala i vama novinarima koji ste nam pomogli da napokon dobijemo materijal. Ali ne znam zašto je toliko dugo trebalo da se ispuni obećanje – rekao je Anto ne krijući zadovoljstvo što će ove zime supruga, on i djeca imati humanije uvjete za stanovanje. 

– Dobio sam materijala da sagradim dodatak uz kuću do ploče. Problem ostaju krov i stolarija. Sve sami radimo jer nemamo novca za majstore. Pomogli su i susjedi te općina. 

Najstariji sin (27) s jednim mlađim bratom živi u dvorištu u drvarnici. 

– Ako nam netko pomogne s građom, crijepom i stolarijom, mogli bismo se do zime iseliti iz drvarnice – kaže mladić. Uspiju li napraviti sve što su planirali, imat će četiri manje sobe, kuhinju, kupaonicu i hodnik.

Smanjili mu plaću, a sina i ženu otpustili

Osim problema sa smještajem, Brezonjići mjesecima muku muče i s plaćom. 

- Supruga i jedan sin, koji su kao i ja radili u PAN-u, dobili su otkaz. Moja plaća je prije četiri godine bila gotovo dvostruko veća, a sad iznosi oko 2500 kuna - rekao je Anto. Prije mjesec dana bio je ogorčen jer su se lokalni HDZ-ovci na televiziji hvalili kako su im pomogli sagraditi kuću. Sada samo želi da obitelj ima normalne uvjete za život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...