Obavijesti

News

Komentari 10

Ipak nije našla unuku: DNK je pokazao da nisu ništa u rodu

Ipak nije našla unuku: DNK je pokazao da nisu ništa u rodu
4

Na Badnjak je objavljeno da je Maria Mariani nakon 39 godina potrage pronašla svoju unuku, koju su kad je imala tri mjeseca oteli tijekom argentinske diktature

VIDEO

Argentinske vlasti objavile su tijekom vikenda formalni demanti - Maria Mariani , suutemeljiteljica ' Baka sa Svibanjskog trga' nije genetski vezana sa ženom za koju se smatralo da je njezina unuka, a koja je oteta za vrijeme diktature prije 39 godina.

Na Badnjak je objavljeno da je Maria Mariani , jedna od osnivačica 'Baka sa Svibanjskog trga', nakon 39 godina potrage pronašla svoju unuku , koju je kad je imala tri mjeseca oteo policajac nakon ubojstva njezine majke tijekom argentinske diktature (1976.-1983.).

24sata

Clara Anahi , smatrana nestalom od 24. studenoga 1976. postala je 120. dijete koje je hunta "ukrala" i koje je identificirano, objavila je u četvrtak Zaklada Anahi koju je 1989. osnovala Maria Mariani nakon što je napustila vodstvo 'Baka sa Svibanjskog trga'.

Svoju je vijest zaklada utemeljila na rezultatima genetske analize između dvije žene čiji se DNK, kako je rekla, poklapa s 99,9 postotnom sigurnošću.

VIDEO

Međutim, argentinske su vlasti potom objavile da su dvije druge genetske analize , službene, zaključile da ne postoji veza između Marie Mariani i 39-ogodišnje Marie Elene Wehrli.

Po Pablu Parentiju , dužnosniku vladine agencije zadužene za potragu za djecom koja su nestala tijekom diktature, prva DNK analiza izvršena je početkom godine, a rezultati druge, koju je provela BNDG, nacionalna institucija zadužena za službene analize u takvim slučajevima, objavljeni su u petak.

- Dvije analize zaključuju da ne postoji rodbinska veza između genetskog materijala mlade žene i onog obitelji Marie Mariani, kao da ona ne postoji ni s drugim obiteljima koje još uvijek traže svoju nestalu djecu - kaže se u službenom priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...