Obavijesti

News

Komentari 15

Lošeg je zdravstvenog stanja: Bio je u samici pune 43 godine

Lošeg je zdravstvenog stanja: Bio je u samici pune 43 godine
4

Woodfox je najviše godina proveo u samici nakon što je zajedno s R. Kingom i H. Wallaceom zbog ubojstva zatvorskog čuvara stavljen u izolaciju 18. travnja 1972.

VIDEO

Federalni sud u američkoj saveznoj državi Louisiani u ponedjeljak je na slobodu pustio Alberta Woodfoxa (68) , zatvorenika koji je posljednje 43 godine proveo u samic i, piše CNN .

Woodfox je američki zatvorenik koji je najviše godina proveo u samici nakon što je zajedno s Robertom Kingom i Hermanom Wallaceom zbog ubojstva zatvorskog čuvara stavljen u izolaciju 18. travnja 1972.

Za to ubojstvo sudili su mu već dva puta, no obje presude su odbačene. Državni tužitelji željeli su mu suditi i treći put no federalni sudac James Brady ocijenio je kako postupak ne bi bio pošten jer mu se sudilo dva puta za zločin star 40 godina.

Zdravlje mu je narušeno

Kao olakotne okolnosti uzeo je u obzir i Woodfoxovo loše zdravstveno stanje i dob . Woodfox od početka tvrdi kako nije kriv što je pokazalo i poligrafsko ispitivanje.

Na njegovo oslobađanje pozvala je i organizacija Amnesty International. Tvrdili su kako su uvjeti u kojima je zatvoren nehumani , kao i da su oba suđenja imala brojne nedostatke u postupku.

Slučaj trojice Afroamerikanaca koji su nakon smrti zatvorskog čuvara poslani u dugotrajnu samicu u SAD-u je nazvan slučaj Angola3 , a za njihovo puštanje pisana je i peticija.

Pustili ga nakon 19 godina: Drži predavanja na sveučilištima

Robert Hillary King iz samice je pušten nakon 29 godina, a nakon izlaska iz zatvora napisao je knjigu 'S dna gomile: Autobiografija Crne pantere'. U mladosti je bio pripadnik bande Crne pantere. Danas je govornik koji drži predavanja na sveučilištima, a govorio je i pred parlamentima Nizozemske, Južne Afrike i Portugala. King je 1. prosinca 2010. bio i govornik na tribini TEDxAlcatraz u San Franciscu.

VIDEO

Wallace bio u samici 41 godinu: Umro tri dana nakon puštanja

Herman Wallace u izolaciji proveo 41 godinu. Preminuo je 4. listopada 2013., tri dana nakon puštanja na slobodu. Bolovao je od tumora na jetri. Pogledajte video snimljen ispred bolnice u New Orleansu na dan kada je pušten iz zatvora.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...
Poznati rezultati DNK analize auta kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić u Srbiji
BIOLOŠKI TRAGOVI NA PREDMETIMA

Poznati rezultati DNK analize auta kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić u Srbiji

Izuzeti su alat iz kuće osumnjičenih, odjeća i obuća, analizirano je i više od 500 tragova s vanjske i unutrašnje strane službenog automobila Vodovoda koji su osumnjičeni vozili, ali još uvijek bez pomaka