Obavijesti

News

Komentari 92

Iran je zaustavio izvoz nafte u Veliku Britaniju i Francusku

Iran je zaustavio izvoz nafte u Veliku Britaniju i Francusku
1

Imamo druge klijente kojima namjeravamo prodavati naftu, kažu u iranskom ministarstvu nafte. Iz Europske komisije pak kažu da nafte neće nedostajati

VIDEO

- Iran je zaustavio izvoz nafte prema Velikoj Britaniji i Francuskoj - piše na stranicama iranskog ministarstva nafte, izvijestio je Reuters.

Kao dio sankcija kojima se želi natjerati Iran da zaustavi razvoj nuklearnog programa članice EU-a prethodno su se dogovorile da će prestati uvoziti naftu iz Irana od 1. lipnja no čini se kako ih je Iran preduhitrio.

- Imamo druge klijente kojima namjeravamo prodavati naftu - rekao je glasnogovornik iranskog ministarstva nafte Alireza Nikzad, a sam ministar Rostam Qasemi izjavio je da smanjenje izvoza neće naštetiti Teheranu.

Iz Europske Komisije tvrde da nafte neće nedostajati te kažu da je ima dovoljno za potrebe tijekom najmanje 120 dana. Također, očekuje se da odluka neće previše utjecati na Francusku, koja je prošle godine uvezla svega 3 posto nafte iz Irana, dok je Velika Britanija uvezla još manje.

'Napad na Iran bio bi, zasad, preuranjen'

General Martin Dempsey, najviši časnik američkih oružanih snaga, rekao je kako bi bilo preuranjeno pokrenuti vojnu akciju protiv Irana, piše Huffingtonpost. Dempsey je dodao i kako misli da treba pružiti gospodarskim sankcijama priliku za uspjeh. General je naglasio i kako bi, ako bi se Zapad odlučio na vojnu akciju, Washington i njegovi saveznici trebali biti bolje pripremljeni, odnosno 'obrambeno spremni za napad'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.