Obavijesti

News

Komentari 8

'Iran ostaje u sporazumu, ali mogao bi okončati ograničenja'

'Iran ostaje u sporazumu, ali mogao bi okončati ograničenja'
1

Američki predsjednik objavio je iza 20 sati po srednjoeuropskom vremenu da se Sjedinjene Države povlače iz nuklearnog sporazuma s Iranom koji je nazvao "katastrofalnim"

VIDEO

Iranski predsjednik Hasan Rouhani rekao je u utorak da će Iran ostati dio međunarodnog nuklearnog sporazuma, ali i upozorio da bi njegova zemlja mogla okončati ograničenja na koja je pristala u vezi svojih aktivnosti obogaćivanja uranija pošto je Washington objavio da se povlači iz nuklearnog sporazuma iz 2015. 

Iranski predsjednik je izjavio u utorak navečer da će ubrzo razgovarati s Europljanima, Kinezima i Rusima da vidi mogu li Rusi jamčiti interese Irana nakon povlačenja Sjedinjenih Država iz sporazuma o iranskom nuklearnom sporazumu.

"Amerika izlazi iz nuklearnog sporazuma s Teheranom..."
"Amerika izlazi iz nuklearnog sporazuma s Teheranom..."

"Sada umjesto sa šest zemalja imamo sporazum s njih pet" rekao je Rouhani u televizijskom  obraćanju.

Američki predsjednik objavio je iza 20 sati po srednjoeuropskom vremenu da se Sjedinjene Države povlače iz nuklearnog sporazuma s Iranom koji je nazvao "katastrofalnim" te je najavio obnovu sankcija protiv Teherana.

Odluka o povlačenju je nezakonita i pogrešna i obezvređuje međunarodne sporazume, objavila je iranska državna televizija.

"Naredio sam iranskoj Organizaciji za atomsku energiju da poduzme potrebne mjere kako bismo u slučaju potrebe nastavili industrijsko obogaćivanje bez ograničenja", izjavio je Rouhani na iranskoj televiziji. 

"Čekat ćemo nekoliko tjedana prije primjene te odluke, ovisno o rezultatima razgovora između Teherana i drugih partnera sporazuma", dodao je.

Optuživši američkog predsjednika Donalda Trumpa da provodi "psihološki rat" Rouhani je poručio "Nećemo dopustiti Trumpu da dobije ovaj psihološki rat". 

Rouhani je izjavio na iranskoj državnoj televiziji da "su Sjedinjene Države uvijek pokazivale da ne poštuju svoje obveze".

Sirijski državni mediji izvijestili su u utorak navečer kako je Izrael počeo napad na okolicu Damaska te da je sirijska protuzračna obrana srušila dvije izraelske rakete. Državna novinska agencija SANA objavila je kako se napad dogodio u utorak navečer kod Kisweha, južno od Damaska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk