Obavijesti

News

Komentari 370

Išao Slavko u dućan: Ministar krstari sa ženom i prijateljima

Išao Slavko u dućan: Ministar krstari sa ženom i prijateljima
10

Ministar financija novinarima je u četvrtak poručio kako neće krepati od posla, iako bi mnogi to voljeli, nego otići na godišnji. U petak je s jahtom već bio u marini Punta

VIDEO

Ministar financija novinarima je u četvrtak poručio kako neće krepati od posla, iako bi mnogi to voljeli, nego otići na godišnji.

U petak navečer s jahtom Ferretti 39 fly već je bio u marini Punta na otoku Krku. Tamo je došao sa suprugom Ksenijom i bliskim prijateljem Jozom Kalemom, vlasnikom lanca benzinskih postaja Europetrol. Jozo Kalem također je u društvu supruge. Opskrbio se s puno voća i povrća.

Najam jahte Ferreti u ovom tjednu košta 4500 eura, odnosno 33.000 kuna. Direktor tvrtke Cima, koja iznajmljuje plovila, je Marko Čule, sin iz prvog braka Linićeve supruge Ksenije. Unajmljeni gliser dugačak je 12,8, a širok četiri metra. Ukupne je površine 60 metara četvornih, ima dvije kupaonice, prostrani most, luksuzni salon i izoliranu kuhinju. Spada u red najkvalitetnijih na svijetu, a idealna je, kako piše u prospektu, za druženje, meditiranje i zabavu.

Kalem bio na listi poreznih dužnika

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jozo Kalem je kao vlasnik kompanije Ri-Most dugo bio na listi poreznih dužnika zbog 7,7 milijuna kuna duga. Porezna uprava teretila ga je sa 6,1 milijun kuna zbog neplaćenog poreza na promet nekretnina, 1,5 milijuna kuna PDV-a i 180.000 kuna poreza na dobit vezanih uz kamenolom u Tuonju. Kalem je s Poreznom upravom upao u spor, a kako ga više na listi dužnika nema, moguće je da je dug reprogramirao, platio ili je spor dobio. Riječki milijunaš, vlasnik nekoliko tvrtki koje se bave unosnim poslovima - za vrijeme rata trgovao je naftom, a sad posjeduje kamenolom i nekoliko tvrtki širokog spektra djelovanja. Istinski se obogatio tek nakon Račanova dolaska na vlast.

Skupa su u Dubaiju čekali Novu godinu

Kad mu je otkriven porezni dug od milijun eura, rekao je da ga može platiti za pet minuta, ali će pravdu ipak istjerivati pomoću institucija. Šira javnost za Kalema je prvi put čula kad je sa Slavkom Linićem u Dubaiju dočekao Novu godinu. U to je doba još bio sumnjičen za milijunski porezni dug, pa je izbila velika afera zbog koje su mediji prozivali Linića, no oni su tvrdili da su se u Dubaiju našli slučajno. Oba para su prespavala na jahti, a već prije 8 sati u subotu užurbano su počeli s pripremama za isplovljavanje. Našli su vremena i popiti kavu, a iz marine u Puntu otišli su već prije 10 sati.

Linić spretno poput mačke skače na brod

Ministar Linić, njegova druga supruga Ksenija, Jozo Kalem i supruga ljetuju na 60m2 površine Jahte Ferreti 39 fly. Linić je već dugo vremena veliki ljubitelj nautičkog turizma.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 370
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina