Obavijesti

News

Komentari 11

Ispada da smo trgovci robljem, a da je Most moralna vertikala

Ispada da smo trgovci robljem, a da je Most moralna vertikala
1

Domoljubna koalicija treba dobiti 15 zamjenika i 65 pomoćnika, a Most 5 zamjenika i 25 pomoćnika. Danas ćemo razgovarati o stručnim imenima, rekao je Pero Ćorić

VIDEO

Pero Ćorić (HSP AS) zadovoljan je što su se u srijedu na sjednici Vijeća konačno pomaknuli s mrtve točke jer građani očekuju pomake, a ne da se na dnevnoj bazi taktizira i pregovara o imenima. Iako u srijedu niti Milijan Brkić (HDZ) ni Ivan Kovačić (Most) nisu otkrili kvote koje su dogovorene, to je učinio Ćorić:

- Dogovorili smo kvote i kriterije. Domoljubna koalicija treba dobiti 15 zamjenika i 65 pomoćnika, a Most 5 zamjenika i 25 pomoćnika. Danas ćemo razgovarati o stručnim imenima koje ćemo ponuditi ministrima na razgovor - rekao je Ćorić. 
Na pitanje je li se razgovaralo o javnim poduzećima, Ćorić je rekao kako je Most "pokušao nametnuti neku priču o vertikali koja je njima neprihvatljiva". 

- Kao što sam rekao, nitko od nas ne može biti veći katolik od Pape. Zajedno moramo pomoći građanima i sve reforme u koje se oni zaklinju zagovaramo i mi. Moramo vidjeti tko ima stručne ljude i na taj način funkcionirati - izjavio je. 

Najavio je da će se i partneri unutar Domoljubne koalicije dogovarati, a ministrima će preko vikenda dati vremena da razgovaraju s kandidatima i stave veto na bilo koga od njih. Nada se da ćemo do ponedjeljka i utorka imati završenu priču.

Na pitanje ucjenjuje li Most, Ćorić je odgovorio:

- Nije to ucjena, ali ispada da smo mi neki trgovci bijelim robljem, a oni u Mostu moralna vertikala. Ne znam tko si daje to za pravo - rekao je. 

Tvrdi i da na sastancima nije bilo nikakvih ucjena i popuštanja. 

- Mi u HSP AS radimo stvari na jedna opušteniji način. Ne umišljamo da smo Mesije ili spasitelji. Tu smo gdje jesmo, građani će nam dat povjerenje i mi ćemo ga iskoristiti. Srijeda je bila dan D i da nije bilo dogovora, ja bi uzeo svoju torbu i ne bih se više vratio za pregovarački stol - zaključio je.  

Ladislav Ilčić (Hrast) naveo je da su se na sastanku Vijeća za suradnju dogovorili da će sljedeći tjedan popuniti sva mjesta zamjenika i pomoćnika ministara. Na pitanje zašto su sad išla imenovanja uzvratio je da se to mora pitati samu Vladu kako su se dogovorili. 

- To nije ključno i idući tjedan ćemo popuniti sve - poručio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.