Obavijesti

News

Komentari 35

Ispitali smo zastupnike znaju li riješiti pitanja za državljanstvo

Ispitali smo zastupnike znaju li riješiti pitanja za državljanstvo
1

Zamolili smo osam zastupnika da nam ispune upitnik. No većina ih je jurila na ‘hitne sastanke’. Damir Kajin se šalio da zna za bitku na Mohaču zbog 'Sulejmana'...

VIDEO

Od 151 saborskog zastupnika samo ih je osam pristalo ispuniti test o poznavanju Hrvatske namijenjen strancima koji žele postati hrvatski državljani. Neki od zastupnika bahato su odbili ispuniti test, a drugi su nakon pogleda na prvo pitanje odjurili na “hitan sastanak”. S kojeg se nisu brzo vraćali.

Oni “hrabri”, koji su pred novinarima 24expressa pismeno odgovarali na pitanja, pokazali su da odlično poznaju svoju zemlju. Svih bi osam zastupnika tako sigurno odmah dobilo hrvatsko državljanstvo. Igor Kolman iz HNS-a, Josip Borić iz HDZ-a, nezavisni don Ivan Grubišić, HNS-ov Jozo Radoš i SDP-ov Peđa Grbin odgovorili su točno na svih 15 pitanja, dok su laburist Nikola Vuljanić i HDZ-ova Đurđica Sumrak “pali” na pitanju o datumu Dana državnosti, a IDS-ov Damir Kajin na pitanju o slikaru koji je osnovao poznatu slikarsku školu u podravskom selu Hlebine. No za prolaz je, prema pravilima MUP-a, dovoljno odgovoriti točno na 10 od ukupno 15 pitanja pa bi i njih troje prošlo na pismenom ispitu. Vuljanić i Sumrak netočno su odgovorili na jedno pitanje jer su napisali da je 25. lipnja Dan neovisnosti, što je netočno jer je tada Dan državnosti, dok je Kajin zaokružio ime Hrvoje Hegedušića kao slikara koji je osnovao poznatu podravsku slikarsku školu. Točan odgovor jest Hegedušić, ali ne Hrvoje nego Krsto.

- Ako nešto nisam točno odgovorila, obratite se Petoj gimnaziji u Zagrebu- rekla je Đurđica Sumrak, dok je Nikola Vuljanić rekao da mu je 25. lipnja rođendan pa da bi trebao znati koji je blagdan tog datuma. Ipak nesigurno je zaokružio odgovor koji je ispao netočan.

- Ma, uvijek dobro promislim kada su u pitanju datumi blagdana. Pogotovo kada je riječ o ova dva u lipnju - rekao je Igor Kolman koji je točno odgovorio na to pitanje.

Damir Kajin također je točno odgovorio na pitanje o blagdanima, a jedini je od zastupnika duhovito nadopisivao odgovore. Tako je na pitanje koji je blagdan 1. svibnja napisao: “Praznik rada koji će Linić iduće godine možda ukinuti”.

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...