Obavijesti

News

Komentari 35

Isplanirali mini akciju i stali na kraj bahatom kradljivcu nakita

Isplanirali mini akciju i stali na kraj bahatom kradljivcu nakita
1

Mario Bekavac (31) i Josip Čengija (30) analizirali su sve slučajeve u tom razdoblju. Puno im je pomogao opis pljačkaša. Iako potresene, žrtve su ga dobro zapamtile

VIDEO

Spretni lopov u kolovozu je svakodnevno, dva tjedna pljačkao žene na zagrebačkim ulicama, najviše na području Peščenice. Scenarij je uvijek bio isti. Zaletio bi se prema njima, istrgnuo im vrijedni lančić s vrata i pobjegao prije nego li bi se žrtve uspjele snaći. Njihov nakit bi prodao, a policija mu nikako nije mogla ući u trag. Detektivi iz IV. postaje Maksimir dali su sve od sebe da pljačkaša strpaju iza rešetaka.

Mario Bekavac (31) i Josip Čengija (30) analizirali su sve slučajeve u tom razdoblju. Puno im je pomogao opis pljačkaša. Iako potresene, žrtve su ga jako dobro zapamtile. Imao je prepoznatljivu jež frizuru i napučene usne. Isplanirali su mini akciju. 

- Odlučili smo otići na njegov teren. U civilnom autu vozili smo Peščenicom. No, kako nismo mogli u svaku uličicu angažirali smo i dvojicu kolega iz temeljne policije. Za potrebe tajnog zadatka glumili su obične građane koji se rekreiraju vozeći se  biciklima - govori Čengija. Sat vremena nakon njihovog istraživanja dobili su dojavu o pljački u blizini Zvonimirove. 

Dvojica su napala ženu i oteli joj lančić. Jedan je uspio pobjeći, a njegov kolega nije se mogao izvući. Vikao je: Nisam ja, očevici su me zamijenili. Naravno, svi lopovi imaju sličan obrazac ponašanja kad su uhvaćeni. Ispitali smo ga, a on nam je dao korisne informacije kako doći do njegovog pomoćnika - nastavlja Čengija. Detektivi su se požurili prema stanu drugog lopova. 

- Dočekali smo ga ispred ulaza. Ugledao nas je i odmah izvadio lančić iz džepa. Nije imao izbora, morao se predati. Bio je to pljačakš s jež frizurom koji je u kolovozu opljačkao 11 puta - ponosno govori Bekavac. Nakon istrage otkrili su da je već od ranije jako dobro poznat policiji zbog različitih kaznenih djela. Bekavac je u policiji već 13, a Čengija 12 godina. Oni su naši detektivi mjeseca jer su stali na kraj bahatom pljačkašu koji je danima bježao zakonu s bogatim plijenom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu