Obavijesti

News

Komentari 157

Ispravljena nepravda: Priznali da je njihova beba prva u 2020.

Ispravljena nepravda: Priznali da je njihova beba prva u 2020.
1

Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi rekao je da je bolnica zajedno s Međimurskom županijom ignorirala prvorođeno dijete jer su roditelji Romi. Ravnatelj bolnice je priznao grešku i ispričao se

VIDEO

U objavama u medijima i na službenoj Facebook stranici međimurskog župana Matije Posavca, stavljene su fotografije župana, roditelja i navodno prvorođene bebe u 2020. godini, iako su u bolnici morali znati da je prije te bebe 1. siječnja rođeno jedno drugo dijete. 

Sve je otkrio saborski zastupnik Veljko Kajtazi, optuživši bolnicu da je diskriminirala bebu koja je doista prva rođena u 2020. samo zato jer su roditelji tog djeteta Romi! Kajtazi je posjetio županijsku bolnicu u Čakovcu te utvrdio da je bolnica zajedno s Međimurskom županijom ignorirala prvorođeno dijete u 2020. godini.

- Pitamo se zašto se prikrila informacija o prvorođenom romskom djetetu i zašto je ova obitelj preskočena u tradicionalnim medijskim objavama o prvorođenoj djeci? Bojite li se ksenofobičnih reakcija osoba kojima ne bi ugodno sjela informacija o prvorođenom romskom djetetu? Ima li u ovakvim i sličnim situacijama elemenata diskriminacije, kršenja ljudskih prava?, stoji u priopćenju saborskog zastupnika Veljka Kajtazija.

[PRVA BEBA U NOVOJ GODINI U MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI] Neugodno sam iznenađen viješću da je županijska bolnica u Međimurju,...

Objavljuje Veljko KajtaziPetak, 3. siječnja 2020.

Ravnatelj čakovečke bolnice se ispričao: Dogodila nam se greška

Dodao je Kajtazi kako od župana očekuje da se javno ispriča, iako mu se, kako tvrdi, već ispričao preko telefona. U međuvremenu je stigla isprika iz čakovečke bolnice čiji je ravnatelj potvrdio da je prvo dijete u toj ustanovi rođeno u ovoj godini doista romsko.

- Jako mi je žao, kao ravnatelju, da se dogodila takva greška. Bolnica i zdravstveni sustav jako su veliki i za sve mogu preuzeti odgovornost, ali ne mogu pristati na to da se vrši bilo kakva diskriminacija. Mi brinemo za sve naše stanovnike svakodnevno i jako mi je žao zbog toga što se dogodilo. Mislim da je ljudski da se radi i da se događaju greške, ali i da se ispriča, kao što smo jučer učinili. Bili smo kod gospođe i djeteta, ispričali smo se, a ljudski je i oprostiti - rekao je za N1 ravnatelj bolnice u Čakovcu Tomislav Novinščak.

Dodao je da se majka i dijete osjećaju dobro, te da im ne zamjeraju zbog greške koja se dogodila.

- Dijete je dobro, majka također, to im je šesto dijete. Gospođa nas je primila i rekla da razumije da se takve stvari događaju, rekla je da je sretna što smo je se sjetili i primila je poklone. Ona se dobro osjeća, nikakvo zgražanje nije izrazila i rekla je da je svjesna da se događaju greške. U velikom broju se događaju greške. Bila je jedna vanjska intervencija na kojoj se išlo po trudnice, tu se vjerojatno dogodilo... Uvijek se darivala neka unutarnja od trudnica, znači netko tko je unutra rođen, međutim nismo imali prave informacije - kazao je Novinščak za N1.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija
Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom