Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Istarski policajci uče talijanski da budu spremni za sezonu

Istarska županija vodeća je po broju turističkih dolazaka, a preko graničnih prijelaza na području Policijske postaje Buje godišnje prijeđe velik broj turista

Foto: MUP
18 komentara

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Buje u petak je započeo tečaj talijanskog jezika za policajce Istarske županije. 

Naime, zahvaljujući dobroj suradnji, Pučko otvoreno učilište Buje ponovno je iniciralo održavanje tečaja talijanskog jezika za policijske službenike, a Istarska županija prihvatila prijedlog i odlučila financirati tečaj za 21 policajca kako bise oni dodatno profesionalno i osobno usavršili. 

Istarska županija vodeća je po broju turističkih dolazaka, a preko graničnih prijelaza na području Policijske postaje Buje godišnje prijeđe velik broj turista. Upravo stoga, ali i zbog činjenice da se radi o dvojezičnom području, bitno je da policijski službenici imaju dobro znanje stranih jezika kako bi građanima i turistima mogli pružiti što bolju uslugu sigurnosti.

Svečanom otvaranju tečaja u petak prisustvovali su gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin, ravnateljica učilišta Rosanna Bubola i načelnik policijske postaje Buje Boban Robert Paulović. Tečaj će se održavati u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Buje, a policijski službenici će kroz 30 sati predavanja svladati osnove talijanskog jezika i tako poboljšati svoju komunikaciju s građanima i turistima. 
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message