Obavijesti

News

Komentari 38

Milanović na početku sjednice o poplavama: Hvala na pomoći

Milanović na početku sjednice o poplavama: Hvala na pomoći
10

Na dnevnom redu sjednice Vlade u četvrtak je nekoliko godišnjih izvještaja za prošlu godinu, među kojima izvještaj o izvršenju proračuna i primjeni fiskalnih pravila

VIDEO

Na početku sjednice Vlade premijer Zoran Milanović izvijestio je o kontroli i nadzoru situacije na poplavljenim područjima koja se nadzire iz sata u sat.

- Voda je zaustavljena i povlači se iz poplavljenih mjesta, uspostavljena je sigurnosna zona, građani zajedno sa službama čiste poplavljena sela, HEP vraća struju, vatrogasci saniraju teren, uklanjaju se uginule životinje, vrši se zaprašivanje protiv komaraca nakon toga slijedi isušivanje, čišćenje i priprema za sanaciju - kazao je.

Ponovio je da je smještaj osiguran za sve one koji moraju čekati povratak u svoje kuće.

- Nitko nije gladan i žedan, nema novih žrtava nakon proboja vode u Rajevu Selu ni pojave bolesti i zajamčena je potpuna sigurnost imovine - ustvrdio je.

Milanović je napomenuo da je od pucanja nasipa u Rajevom Selu posljednjih dana napravljeno dosta, a sve će se odrađivati na način koji je Vlada obećala.

- Toga ćemo se držati i do toga nam je jako stalo i osobno ću ovih dana obići to područje. Zahvaljujem građanima, službama i lokalnim vlastima koje pomažu u normalizaciji situacije nakon katastrofe koja nas je zadesila - zaključio je premijer.

Vlada je dala suglasnost MUP-u da provede postupak javne nabave 240 automobila u okviru Indikativnog programa za Schengenski instrument 2013.-2014. godine. Riječ je o 130 osobnih vozila, 560 gospodarskih i 50 terenskih vozila. Ukupna vrijednost nabave iznosi 61,8 milijuna kuna.

Ministar Ranko Ostojić kazao je da je ova nabava priprema policije za ispunjenje obveza za ispunjenje uvjeta za ulazak u Schengensku zonu - kazao je.

O HBOR-u na zatvorenom dijelu sjednice

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada bi trebala raspravljati o potencijalnim kandidatima za predsjednika i člana Uprave HBOR-a. Aktualnom predsjednik Antonu Kovačevu i članu Uprave Mladenu Koberu ističe mandat. 

Novu Upravu HBOR-a imenovat će u petak 30. svibnja kada će biti i sjednica Nadzornog odbora HBOR-a, najavio je ranije ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. 

Nagađa se kako bi novi predsjednik Uprave mogao biti Vladimir Kristijan iz Erste banke. Ministar to nije potvrdio ni demantirao već je rekao kako je ''u igri više imena''. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi