Obavijesti

News

Komentari 3

Istok Njemačke: Prijete smrću kandidatima za lokalne izbore

Istok Njemačke: Prijete smrću kandidatima za lokalne izbore
1

Odgovornost za posljednje prijetnje smrću je preuzela grupacija koja se naziva „Državni gudački orkestar“, koja je već poznata vlastima

VIDEO

U njemačkoj saveznoj pokrajini Tirinška su, uoči nedjeljnih lokalnih izbora u toj pokrajini, učestale prijetnje smrću istaknutim političarima.

- U pismu su mi zaprijetili da će me, ako ne obustavim predizbornu kampanju, izbosti kao što se to dogodilo kelnskoj gradonačelnici prije par godina ili da će mi postaviti bombu u automobil - rekao je glavni kandidat Kršćansko-demokratske unije (CDU) u Tirinškoj (Thüringen) Mike Mohring.

On je već prošlog mjeseca primio razglednicu u kojoj mu se zaprijetilo smrću. Na ovoj razglednici autor se poziva na ubojstvo, također demokršćanskog, političara Waltera Luebckea koji je ubijen u lipnju, a za njegovo ubojstvo je osumnjičen jedan neonacist.

Prijetnje smrću, povezane s predizbornom kampanjom u Tirinškoj, gdje se u nedjelju održavaju lokalni izbori, primio je i predsjednik stranke Zeleni Rober Habeck, kao i kandidat ove stranke u Tirinškoj Dirk Adams.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odgovornost za posljednje prijetnje smrću je preuzela grupacija koja se naziva „Državni gudački orkestar“, koja je već poznata vlastima.

- Mi ne smijemo dopustiti širenje mržnje, nasilja i prijetnje smrću - poručio je Mohring preko Twittera.

Ministar unutarnjih poslova Tirinške Georg Maier je rekao kako vlasti ozbiljno shvaćaju prijetnje. On je potvrdio kako i premijer Tirinške Bodo Ramelow prima prijetnje.

U svezi s tim policija je izvršila pretres u stanu jednog poznatog neonaciste kod kojeg je pronađena „veća količina“ oružja.
U Tirinškoj bi ove nedjelje najveći broj glasova mogla osvojiti desno-populistička Alternativa za Njemačku (AfD). U Tirinškoj djeluje najekstremnije krilo ove stranke.

U susjednoj saveznoj pokrajini Saska-Anhalt prije nekoliko tjedana je izvršen teroristički napad s radikalno desnom pozadinom. Cilj napada je bila sinagoga u gradu Halleu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.