News

Komentari 10

Istra vjerojatno još neće otvarati kockarnice i kladionice?

Istra vjerojatno još neće otvarati kockarnice i kladionice?

'Vrlo oprezno otvaramo djelatnosti i predlažemo mjere te postoji mogućnost da malo prolongiramo otvaranje kockarnica i kladionica', tvrdi načelnik Stožera Istarske županije Dino Kozlevac

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac je izrazio zadovoljstvo da su, kako kaže, s odgodom donesene odluke o kavi za van i teretanama te kako ničim nije bilo najavljeno da će biti omogućeno otvaranje kasina, kladionica i kockarnica. Ipak, postoji mogućnost da se nakratko odgodi otvaranje casina, kockarnica i kladionica u Istarskoj županiji.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Prvo da vidimo koje će epidemiološke mjere biti propisane za te djelatnosti pa ćemo procijeniti situaciju. Vrlo oprezno otvaramo djelatnosti i predlažemo mjere te postoji mogućnost da to eventualno malo prolongiramo - rekao je Kozlevac i dodao kako u okolnim zemljama nije dobro stanje i kako ih to zabrinjava.

- Smatram da su Hrvatska, sve županije i Istra dosad sve dobro odrađivali. Mi nismo imali lockdown, mi smo imali oštre mjere. Svi naši radnici, školarci, svi oni koji idu raditi u Sloveniju trenutno ulaze bez problema. Mi moramo prvenstveno štititi sebe i brinuti o epidemiološkim mjerama - kazao je Kozlevac.

Kozlevac je također rekao kako je prigovor ugostitelja da im nije jasno kako se mogu otvarati kockarnice, ali ne i kafići i restorani razumljiv, ali da to nije usporedivo.

- Tih objekata ima puno manje na području Istarske županije. Mi ćemo u utorak imati sastanak s cehom ugostitelja. Koliko znam nažalost mnogi neće ni iskoristiti mjeru kave za van, jer im to nije isplativo. Neki će krenuti s time, a neki ne - rekao je.

- Dozvolit ćemo si neke mjere koje nam epidemiološki ne odgovaraju, da ih prilagodimo uvjetima u Istarskoj županiji. Idemo još taj finiš dati i dati sve od sebe da tu dionicu završimo. Cijepljenje bi moralo zajedno sa svim mjerama dati rezultatima. Bez još jedne ljetne turističke sezone, mislim da si to više ne smijemo dozvoliti - dodaje.

Kratko se osvrnuo i na cijepljenje protiv koronavirusa.

- Mogu samo osobno reći, ne pada mi na pamet se cijepiti dok ne krene masovno cijepljenje. Ono što ja znam, u našem županijskom Zavodu za javno zdravstvo nitko se ne prima preko reda, osim ako nije bilo indicirano sa zdravstvenim potrebama i poteškoćama. Nitko se mlađi nije cijepio do sada i vjerujem da će to tako i ostati - rekao je Kozlevac.

Najčitaniji članci