Obavijesti

News

Komentari 33

Istraga je u tijeku: Brazilska liječnica ubila 300 pacijenata?

Istraga je u tijeku: Brazilska liječnica ubila 300 pacijenata?
1

Virginia Soares de Souza je optužena da je isključivala kisik u aparatima za održavanje života te da je davala smrtonosne doze lijekova koji opuštaju mišiće

VIDEO

Virginia Soares de Souza, brazilska liječnica i direktorica bolnice u Coritibi, optužena je za ubojstvo sedam pacijenata, a pod istragom je za gotovo 300 drugih slučajeva smrti, izvijestile su brazilske zdravstvene vlasti, a prenosi Guardian

Optužena je da je isključivala kisik ljudima koji su bili na aparatima za održavanje života te da je davala smrtonosne doze lijekova koji opuštaju mišiće. Ako se optužbe pokažu istinitima, to bi mogao biti jedan od najgorih slučajeva serijskog ubojice u svijetu. 

Soares su uhitili u veljači zajedno sa još tri liječnika i medicinskom sestrom  zbog sumnje da su sudjelovali u uroti. Navodno će još tri djelatnika bolnice biti optuženi u ovom slučaju. 

Soares negira svoju krivnju za smrt sedam pacijenata koje joj se stavljaju na teret. 

Brazilsko Ministarstvo zdravstva je upozorilo da bi broj žrtava mogao biti mnogo veći nakon što su analizirali podatke iz 1700 bolnica u posljednjih sedam godina. Voditelj istražiteljskog tima ministarstva Mario Lobato rekao je da zasad ima najmanje 20 sumnjivih slučajeva te da bi ih moglo biti još čak 300. 

Svi pacijenti su umrli na isti način

Pacijenti su umirali kada bi bila smanjena razina kisika u respiratorima ili bi im ubrizgali lijek Pavulun koji opušta mišiće. 

- Svi su umrli na isti način, vidimo povezanost između lijeka i smrti kao i vremena u kojem su umrli - rekao je Lobato. 

Neke od navodnih žrtava su čak bile i pri svijesti te su pričale kratko prije smrti. Odvjetnici tvrde da je Souza nevina i da će dokazati da se sve može objasniti propisanim medicinskim procedurama. Optuženi su pušteni na slobodu uz jamčevinu, javlja Večernj list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...