Obavijesti

News

Komentari 567

Istraga ubojstva: Otisak u krvi nije od papuče već od koljena?

Tomislav je navodno odbio poligrafsko testiranje zbog vjerskih razloga. Odmah po uhićenju zamolio je policajce da ga odvedu do Kamenitih vrata kako bi se pomolio

VIDEO

Iako je Tomislav Turibak (22) u srijedu navečer pušten iz pritvora policija nastavlja istragu u istom smjeru - s njim kao glavnim osumnjičenikom za ubojstvo brata Hrvoja (24). Forenzičari su u potrazi za novim dokazima "pročešljali" Tomislavovo računalo, no još nije poznato jesu li našli nešto čime bi potkrijepili svoju sumnju, piše Jutarnji list.

Budući da nisu pronašli oružje ubojstva, istražitelji su izuzeli kuhinjske noževe. Također, vodoinstalateri su rastavili odvode u kupaonici i kuhinji jer postoji sumnja da je ubojica oprao ruke nakon ubojstva, što bi u sifonu ostavilo tragove krvi. Međutim, takvih tragova nije bilo.

Sporan je krvavi trag pored žrtve za koji se mislilo da je trag od papuče. Sada, pak, postoji mogućnost da se radi o otisku koljena koji je ubojica ostavio oslanjajući se na pod pri premještanju tijela.

Za policiju je najsumnjivije vrijeme. Utvrđeno je kako je Hrvoje ubijen u subotu između 13.30 i 14.55 sati. Roditelji su izašli oko 13.30 sati ostavivši sinove same u stanu. U 14.55 sati zaprimljen je poziv susjede koja je javila da je Tomislav pronašao ubijenog brata. 

Tomislav je rekao policiji da je otišao od Španskog do Jaruna na rolama, tamo se dodatno rolao, sjeo na tribine kako bi se odmorio te se onda vratio u Špansko. Nadzorna kamera snimila ga je 13.57 kod hotela Antunović. U 14.21 ponovno su ga snimile kamere na Vrbanima, a potom je opet snimljen kod hotela Antunović u 14.38 kako se vraća kući. 

Osim sumnji da je riječ o prekratkom vremenu za prijeći put na rolama o kojem priča Tomislav, policiju još dodatno brine što se događalo u onih pola sata prije no što je krenuo na rolanje.

Jutarnji doznaje i kako je Tomislav odbio poligrafsko testiranje zbog vjerskih razloga. Navodno je, odmah po uhićenju, zamolio policajce da ga odvedu do Kamenitih vrata kako bi se pomolio. Oni su mu izašli u susret.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 567
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...