Obavijesti

News

Komentari 159

Istraživanje: Milanović lošiji od Kosor, Vlada dobila tek dvojku

Istraživanje: Milanović lošiji od Kosor, Vlada dobila tek dvojku
1

U ovom trenutku 68 posto građana je nezadovoljno svime nakon dvije godine od pobjede Kukuriku koalicije. Milanović i ministri su ocijenjeni dvojkom ili ocjenom 2,3

VIDEO

Zoran Milanović i partneri na današnji su dan prije dvije godine slavili. Kukuriku koalicija tada je osvojila apsolutnu većinu za vođenje zemlje četiri godine. Dnevnik Nove TV kao i nakon 6 mjeseci, godinu dana pa tako i nakon 2 godine od pobjede proveo je veliko istraživanje među građanima.

Premijer Milanović uspio je  za većinu građana postati gori premijer od Jadranke Kosor, to misli njih 37 posto, pokazalo je istraživanje. Riječ je o najvećem skoku u godinu i pol. Da je bolji, misli 32 posto građana, a da je podjednak, misli 26 posto građana. Ne zna njih 5 posto.

Građani su kod ocjene ove Vlade u odnosu na prethodnu podijeljeni. Tako ih 35 posto misli kako je ona ista kao Vlada Jadranke Kosor, a da je bolja, misli 34 posto ispitanika. Da je lošija, misli 28 posto građana, a ne zna njih 3 posto.

Milanović i ministri su nakon dvije godine ocijenjeni dvojkom ili ocjenom 2,3. Još prije godinu dana imali su trojku, odnosno 2,5, a u lipnju prošle godine ili na 100 dana građani su ih ocjenjivali s 2,7. Vlada, kada se gleda u cijelosti, za većinu građana je ispod očekivanja, točnije za njih 69 posto. Da je u skladu s očekivanjima, misli njih 25 posto, a tek 3 posto ovu Vladu smatra odličnom ili iznad očekivanja. Ne zna njih 3 posto.

Nezadovoljstvo je i nakon dvije godine dominantno. U ovom trenutku 68 posto građana je nezadovoljno svime nakon dvije godine od pobjede. A njih 26 posto je zadovoljno. Ne zna njih 7 posto.

Prije godinu dana vladalo je slično nezadovoljstvo - njih 60 posto, a 30 posto je bilo zadovoljno.

Vladinim mjerama za izlazak iz krize vjeruje sve manje građana. Naime njih 71 posto ne vjeruje im, a samo 22 posto građana vjeruje u mjere. Ne zna njih 7 posto. I prije godinu dana u mjere građani nisu vjerovali, ali u manjem broju ili njih 64 posto, a vjerovalo je 29 posto građana.

Jedina utjeha Milanoviću i partnerima je da većina ili 34 posto građana misli da SDP i partneri prije mogu zemlju izvući iz krize od HDZ-a i partnera. Za oporbeni blok je pak 18 posto ispitanika, a za treću opciju 32 posto. Ne zna njih 16 posto.

Većina građana, ako ih pitate kada će se vidjeti pozitivne mjere Vlade, ne zna, točnije njih 32 posto. 26 posto građana smatra kako će se rezultati mjera vidjeti nakon 2018. Od 2017. do 2018. očekuje ih 8 posto, a do 2016. njih 16 posto. U izbornoj 2015. pozitivne efekte rada Vlada očekuje 12 posto građana. Sljedeće godine pozitivne efekte očekuje 6 posto, a već ih vidi 2 posto građana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...