Obavijesti

News

Komentari 110

Ivan (16) samo želi normalno hodati, on treba vašu pomoć

Ivan (16) samo želi normalno hodati, on treba vašu pomoć
3

Ivan se rodio sa šest mjeseci. Imao je krvarenje mozga, te brojna oštećenja organizma. Propuzao je sa četiri godine. Iako hoda, može napraviti nekoliko koraka

VIDEO

Liječnici mu nisu davali  šanse ni da preživi. A eto, Ivan je bio borac kao beba, iako je imao krvarenje mozga. Bio je tri mjeseca u inkubatoru. Imao je perinatalni infekt, obostrane upale bronhija i pluća, te niz drugih teških dijagnoza.  Sa četiri mjeseca starosti  morali smo ga  voditi na razvojnu kineziterapiju u specijalnoj bolnici na zagrebačkom Goljaku - kazuje obiteljsku kalvariju Ivana Tomić, majka zagrebačkog srednjoškolca Ivana Tomića (16). 

Ona je morala ostaviti posao kako bi se brinula o Ivanu, a otac Pero jedini u obitelji radi. Godine su prolazile, Ivan je rastao, dobio je brata Marka (10). Mislio je da će njegov  težak, bolan i kratak hod u  svijenim koljenima biti njegova životna sudbina.  

Spasonosne operacije su u Njemačkoj

Liječnici u Hrvatskoj predlagali su produženje tetiva, no to nije bilo jamstvo da će Ivan normalno hodati. A onda se pojavila nada. Dječja ortopedska klinika u Njemačkoj, Aschau im Chiemgau, rješava to operacijama. 

- Ondje smo bili dva puta. Njihov glavni liječnik dr. Leonhard  Doderlein ustao je i rekao: Nakon operacija obiju noga Ivan će hodati kao i ja – kaže majka Ivana. 

Njemački liječnik potvrdio nam je da će trebati operirati obje noge, u razmaku od 6 do 8 tjedana. Nakon toga slijedi dug oporavak s longetama koje će Ivanu pomoći da ispravi noge te da nakon terapija normalno hoda. 

Operacija košta 40.000 eura

Problem je što operacija košta 40.000 eura a samo je otac Pero zaposlen. Zato su Ivanovi prijatelji pokrenuli akciju prikupljanja novca za operaciju. 

Na zamolbu Ivanove majke humanitarna udruga Plavi anđeo uključuje se u  akciju s otvorenim humanitarnim brojem 060 9017 (operater Moj Telekom) koji možete nazvati do 30. travnja, a cijena po pozivu je  5 kn + PDV  (ukupno 6,25 kn). Ivanovi prijatelji spremaju i humanitarnu večeru u restoranu Gastro Globus na zagrebačkom velesajmu 11. travnja. 

Dosad su skupili 38.000 kuna, no ne sumnjaju da će dobri ljudi omogućiti Ivanu da hoda normalno te ohrabriti druge da ne odustaju.  

Majka Ivana Tomić otvorila je račune na koji se mogu uplatiti donacije. 

2330003-3152419042 Splitska banka - Ivana Tomić

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2330 0033 1524 19042

SWIFT CODE:  SOGEHR22

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu