Obavijesti

News

Komentari 12

Ivan Čermak prodao je lanac Tifona za čak 150 milijuna eura

Ivan Čermak prodao je lanac Tifona za čak 150 milijuna eura
10

O obitelji Čermak u Krapinskim Toplicama imaju samo riječi hvale. Suprugu Marijanu prozvali su zagorskom Lady Di. Često doniraju novac raznim institucijama

VIDEO

Umirovljeni general Ivan Čermak rodio se 19. prosinca 1949 u Zagrebu. Između 1990. do 1991. godine obnašao je dužnost dopredsjednika izvršnog odbora HDZ-a i bio je savjetnik predsjednika Franje Tuđmana. Od 1991. do 1993. godine Čermak je bio pomoćnik ministra obrane u Vladi RH. Imenovan je ministrom trgovine, brodogradnje i energetike 1993. godine do prosinca te godine. 

Postao je zapovjednik Zbornog mjesta Knin 5. kolovoza 1995. godine i na tom je položaju bio do 15. studenog 1995. Kao bivši zapovjednik Zbornog mjesta Knin nakon Oluje imao je zadaću stvaranja uvjeta za normalan život i obnovu gospodarstva u Kninu.

Objedinili optužnicu Gotovini, Markaču i Čermaku

Tužitelji su optužnice Gotovini, Čermaku i Markaču kasnije objedinili u jednu te su iscrpnije razradili tezu o zločinačkom pothvatu. 

Prema toj tezi Gotovina, Čermak i Markač su se od srpnja pa do 30. rujna 1995. udružili, zajedno s Franjom Tuđmanom, Gojkom Šuškom, Jankom Bobetkom te Zvonimirom Červenkom s 'namjerom trajnog uklanjanja srpskog stanovništva s područja Krajine, silom, zastrašivanjem ili prijetnjama silom, progonima, prisilnim raseljavanjem, premještanjem i deportacijom, oduzimanjem i uništavanjem imovine ili drugim sredstvima. Procjenjuje se da je riječ o 150.000 do 200.000 prisiljno raseljenih krajinskih Srba kao i o pljački i uništenju oko 12.400 objekata. 

Tužitelji za Gotovinu traže 27 godina zatvora, za Mladena Mrakača 23 i za Ivana Čermaka 17 godina. Umirovljeni general Ivan Čermak 2006. godine tri je puta prekršio kućni pritvor.

Zavjetovao se pred Bogom nakon četiri godine braka

S prvom suprugom Davorkom ima sina Hrvoja. 

Početkom 2007. godine crkveno se oženio za Marijanu koja kaže da su se 'kao pravi katolici htjeli zavjetovati pred Bogom'. Svadba je bila samo za najužu rodbinu, u dnevnom boravku njegovog dvorca Klokovec. Vjenčao ih je Mijo Gabrić, koji je godinu i pol prije toga vjenčao i sina Hrvoja. S Marijanom ima desetogodišnjeg sina Brunu, a kod matičara su se vjenčali četiri godine prije. Na razmjenu crkvenih zavjeta odlučili su se dva mjeseca prije nego što je general sjeo na haašku optuženičku klupu. Čermak se upravo zbog Haaga morao vjenčati na svom imanju jer mu je uvjet za ostanak na slobodi do suđenja bio ograničeno kretanje. Smio je boraviti samo na području svog doma i imanja te na posao ići najkraćim putem bez skretanja i zaustavljanja. 

Dvorac Klokovec smješten je na samom ulazu u Krapinske Toplice.

MOL-u prodao Tifon za 150 milijuna eura

Umirovljeni general Ivan Čermak prodao je sredinom 2007. godine lanac benzinskih postaja Tifon mađarskom MOL-u za nešto manje od 150 milijuna eura. MOL je već posjedovao 25 posto plus jednu dionicu INA-e. Nakon godinu dana pregovora MOL je postao vlasnik 36 postaja na području cijele Hrvatske, četiri u izgradnji i 20-ak projekata sa svim dozvolama. Čermak je o prodaji počeo razmišljati u vrijeme dok mu je haaški sud odredio kućni pritvor. 

Zagorska Lady Di

Supruga generala Čermaka, Marijana, ljeti iz Londona dolazi u dvorac Klokovec. Sin Borna (15) pohađa koledž. U Krapinskim Toplicama o njoj imaju samo riječi hvale. Voditelji različitih institucija koje skrbe za djecu hvale obitelj jer često pomaže donacijama. 

Marijana radi u nabavi Čermakove tvrtke Crodux pa to može raditi i iz inozemstva. Javnost je bila uvjerena kako je Marijana frizerka koja je prestala raditi nakon što se bogato udala, ali izvori kažu kako ne znači da je frizerka ako ima dobru frizuru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu
102 GODINE OD ROĐENJA FRANJE

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu

Plus+ Franjo Tuđman rodio se 14. svibnja 1922. u Velikom Trgovišću. U povijest je ušao kao prvi hrvatski predsjednik, no obiteljsko stablo mu je isprepleteno tragedijama, usponima i padovima...

Doktor koji je spasio bebu iz smeća za 24sata: 'Bila je u krpi, 15 minuta ju je dijelilo od smrti'
DETALJI DRAME U ZAPREŠIĆU

Doktor koji je spasio bebu iz smeća za 24sata: 'Bila je u krpi, 15 minuta ju je dijelilo od smrti'

Procijenili smo da je rođeno prije maksimalno 30 minuta, da je prošlo još 15 minuta, ne bi preživjelo. Novorođenče nije bilo umotano u deku nego neku maramu, koja je bila poput one krpe za poliranje auta - otkriva za 24sata dr. Borna Pribanić.
Apokaliptične scene sa sjevera Ukrajine: 'Ovo bi mogla postati masovna grobnica. Rusi  su tu...'
VOVČANSK POD TEŠKIM NAPADOM

Apokaliptične scene sa sjevera Ukrajine: 'Ovo bi mogla postati masovna grobnica. Rusi su tu...'

Napreduju po gradu i ulaze ljudima u kuće. Ovo je samo prvi val, testiraju našu obranu, kažu ukrajinski branitelji Vovčanska...