Obavijesti

News

Komentari 346

HDZ poručuje: Imamo dovoljno glasova za preslagivanje Vlade

HDZ poručuje: Imamo dovoljno glasova za preslagivanje Vlade
1

Tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević je rekao u četvrtak kako je HDZ dogovorio preslagivanje Vlade te je naglasio da će ovaj put HDZ odlučiti tko će biti novi mandatar

VIDEO

Ova Vlada je došla u slijepu ulicu, a znamo kako se izlazi iz slijepe ulice. Ili krenete unazad ili skrenete na prvom križanju. Očekujemo da premijer  i oba potpredsjednika odu iz Vlade, rekao je glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević, ispred središnjice stranke.

Rekao je i da imaju dovoljno ruku u Saboru za rekonstrukciju Vlade. Potvrdio je da razgovaraju sa svima i rekao da HDZ ide u rekonstrukciju Vlade. 

- Dogovoreno je preslagivanje, a sve ćete čuti na vrijeme - rekao je Milošević i tako odgovorio na pitanje tko će biti HDZ-ov novi mandatar. 

Ponovio je da "eksperiment nije uspio" i da Vlada nije davala rezultate koje Hrvatska treba. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Gospodinu Oreškoviću očito nedostaje političkog iskustva - rekao je Milošević. 

Na pitanje što ako Orešković ostane premijer, Milošević je rekao:

- Mislim da će time pokazati jedno nevjerojatno nerazumijevanje i tvrdoglavost. Pozivam ga da pročita demokratske standarde. Ako svatko svakome iskaže nepovjerenje onda je normalno da premijer ponudi ostavku - rekao je Milošević.

- Često smo kroz suradnju s Mostom zatomili politički poziv i ponašali se kao da smo mi i Most pola-pola. Ali tome mora doći kraj. HDZ je najveća stranka. Tvrdim da ćemo preslagivanjem dobiti rekonstruiranu Vladu. Političari moraju omogućiti da se hrvatski potencijal iskoristi na korist građana. Da ne budemo najsiromašniji u Uniji, a prema tome idemo - rekao je Milošević.

Na pitanje tko će biti novi mandatar, Milošević je rekao kako se vrti puno imena i prezimena i da će HDZ sada biti taj koji će odlučiti tko će biti mandatar. 

- Kolega Marić ima odličnu reputaciju, on je sigurno jedan od onih o kojima se razgovaralo - rekao je Milošević.

- Karamarko je zbog odgovornosti za državu i stranku ponudio da se povuče - naglasio je Milošević. 

U srijedu je Most rekao kako oni ne podržavaju Karamarkovo preslagivanje u Saboru, a onda je šef HDZ-a izjavio kako će odstupiti ako iz Vlade odu premijer Tihomir Orešković i Mostov potpredsjednik Božo Petrov. Nakon toga se, u srijedu navečer sastao Most.

Danas je, pak, HDZ-ov Miroslav Tuđman rekao da se ide u sastav nove Vlade, odnosno procedura je takva da se nova Vlada mora sastaviti. Također, kazao je kako je kriza vlasti prošla, te da će nova Vlada imati dva glasa više u Saboru od dosadašnje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 346
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a