Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
24 komentara

Ivan Milat: Krvnik i serijski ubojica iz australske divljine

U novom broju tjednika Express donosimo cijelu priču o jednom od najokrutnijih ubojica u Australiji, zašto je počeo ubijati, tko su bile njegove žrtve...

YouTube
Foto: YouTube
24 komentara

Bilo je tek 6.30 ujutro 22. svibnja 1994. kad je 50 specijalaca australske policije upalo u dom Ivana Milata u Eagle Valeu i navuklo mu na ruke lisičine. - Pa, što vam je? Kakva ubojstva, pobogu? – govorio je policajcima dok su ga odvodili.

Jesenje jutro tek je svitalo, a oni su već, osim mnoštva drugih kompromitirajućih dokaza, u kući pronašli svu silu oružja kojim je ovaj potomak hrvatskih doseljenika bio fasciniran cijeli život. 

Više nije bilo sumnje. U zabačenom predgrađu Sydneyja, 50-ak kilometara južno od velegrada, upravo su uhvatili jednog od najgorih serijskih ubojica u povijesti Australije, osumnjičenog za krajnje brutalna ubojstva najmanje sedam mladih autostopera u razdoblju od 1989. do 1993. i s naznakama seksualnog iživljavanja nad nekima od njih.

Ivan Milat danas služi sedam doživotnih robija jednu za drugom, uz još 18 godina zatvora i bez mogućnosti pomilovanja. 

Pritom mu nisu uspjeli dokazati da je u najmanje četiri godine iživljavanja na autocesti Melbourne - Sydney pobio još 20-ak drugih djevojaka i mladića. “Hvatanje Milata” (“Catching Milat”) posljednjih je dana jedna od najgledanijih emisija na Seven Networku, drugoj najvećoj komercijalnoj TV kući u Australiji.

Ivan Robert Marko Milat rodio se dva dana nakon Božića 1944., kao peti u nizu braće i sestara. Svima su im prve uspomene bile da su na uzgoju kupusa i rajčice radili i prije nego što bi stasali za školu, da su znali zalijevati do dva sata iza ponoći, da je otac izrazito često bio pijan, nasilan, i da je često napadao majku.

U novom broju tjednika Express donosimo cijelu priču o jednom od najokrutnijih ubojica u Australiji, kako je odrastao s ocem alkoholičarom, zašto je počeo ubijati, tko su bile njegove žrtve, te kako ih je brutalno ubijao i seksualno se iživljavao nad njima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message