News

Komentari 240

Ivan Sinčić: Ivo Josipović nije mi konkurencija, potrošen je!

Ivan Sinčić: Ivo Josipović nije mi konkurencija, potrošen je!

Predsjednički kandidat Živog zida iznenadio se što se bivši predsjednik nije vratio u SDP, a novoj predsjednici spreman je dati savjete, ako će tražiti njegovo mišljenje

Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić gostovao je u emisiji 'Novi dan' N1 televizije i najavio da je Živi zid spreman za parlamentarne, ali i lokalne izbore u gradovima poput Paga, Raba i Dubrovnika. 

'Ne smatram ga konkurencijom'

Kazao je i da bivšeg predsjednika Ivu Josipovića ne vidi kao konkurenciju na parlamentarnim izborima. 

- Sjetimo se samo Milana Bandića. On na parlamentarnim izborima nije uspio prijeći prag. Potpuno je druga tehnologija izbora i struktura glasova. Smatram da je Ivo Josipović pokazao u tih pet godina koliko može i da je potrošen u političkom smislu, da nema što ponuditi i narod će to prepoznati - rekao je Sinčić i dodao da se iznenadio što je Josipović napustio SDP.

- Očekivao sam da se Ivo Josipović vrati u SDP. Ovaj manevar je neobičan i vidjet ćemo u kojem će smjeru otići. Ne smatram ga konkurencijom - ponovio je.

Žele surađivati s novim opcijama

Sinčić je u emisiji komentirao i mogućnost da Živi zid koalira na izborima.

- Do izbora je svašta moguće. Mi možemo surađivati s novim opcijama koje su neokaljane. Otvoreni smo za suradnju. Zasad smo samo u nekim razgovorima s nizom nezavisnih lista i malim strankama - kazao je.

Spreman je dati savjete predsjednici

Prokomentirao je Sinčić i prve poteze novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Sinčić smatra da je Ured na Pantovčaku prikladan i da troškovi nisu toliko visoki, te da je očekivano da predsjednik poziva na dijalog.

- To je dužnost svakog predsjednika. Ako bude nekih poziva mislim da se neću odazvati. Eventualno ako se bude tražilo moje mišljenje ja ću svakako preporučiti savjete iako ne očekujem da će biti prihvaćeni - kaže Sinčić.

Osvrnuo se i na Karamarkovu izjavu o Domovinskom ratu koju smatra neprimjerenom jer je Domovinski rat završio, a mi smo u drugoj vrsti rata 'koji Karamarka ne zanima, a to je ekonomska okupacija'.

Bušenje nafte u Jadranu Živi zid spreman je bojkotirati brodicama

Iako smatra da predsjednica ne može donijeti nikakve promjene u odnosu na Vladu, Sinčić je za kraj istaknuo da se Živi zid bavi širokim spektrom tema među kojima je i zaštita okoliša. 

- U našem programu nisu samo deložacije nego se bavimo širokim spektrom tema. Bavimo se i zaštitom okoliša i protiv smo koncepta bušenja nafte na Jadranu. Mi smo prije svega za to da se pita narod. Nije na Vladi da u potpunosti promjeni koncept života na Jadranu. Jedino narod o tome može odlučivati. Ni Živi zid neće ići protiv naroda. To je podmukao projekt. Ako Vlada nastavi inzistirati na tome bez konzultacija s narodom spremni smo to bojkotirati brodicama - zaključio je Ivan Vilibor Sinčić.

Najčitaniji članci