Obavijesti

News

Komentari 9

Ivan Vekić prijeti: Oružje ni danas nije daleko od branitelja

Ivan Vekić prijeti: Oružje ni danas nije daleko od branitelja
5

Branitelji i građani su prosvjedovali u i Osijeku i Požegi. Smatraju kako je presuda generalima sramotna. U Zadru su poštovali Gotovininu želju te prosvjeda nije bilo

VIDEO

Stid nas bilo što nismo oružjem napravili državu kakvu hoćemo. No, oružje ni danas nije daleko od nas, rekao je u subotu na prosvjednom skupu u Osijeku ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić. On je bio jedan od deset govornika koji su se pred nešto više od 2.000 ljudi, među kojima je bilo najviše simpatizera i članova HDSSB-a, glasno iskazali svoje ogorčenje haaškim presudama generalima Gotovini i Markaču.

U petak je osječki crveni 'fićo' po drugi put pregažen, naglasio je predsjednika osječke Hvidre, Miljenko Kolobarić, naglašavajući da je predsjednik Ivo Josipović najveći hrvatski veleizdajnik.

Zadrani poštovali Gotovininu želju

Zadrani su odlučili poslušati želju generala Ante Gotovine i u subotu nisu organizirali nikakve prosvjede. Policija je tek tijekom noći zabilježila manje izgrede u Pakoštanima i susjednim mjestima. Manje skupine mladića uz Jadransku su magistralu iz protesta zapalili automobilske gume i kontejnere. Na nekoliko mjesta na magistrali su postavili kamenje i granje, što nije smetalo normalnom odvijanju prometu. Vatrogasci su izvijestili da su na intervencije izlazili trinaest puta. Policija navodi da nije bilo značajnije materijalne štete. U subotu ujutro na zadarskim ulicama osvanuli su grafiti, a na zgradi Gradske uprave sprejem netko napisao „Prodali ste Antu za europsku kartu“. Djelatnici Čistoće taj su grafit izbrisali vrlo brzo. Iako se Zadrom proširila vijest da policija čuva vikendicu potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa u Petrčanima, susjedi tvrde kako nisu vidjeli nikoga. Rekli su da je Šeks tamo bio prije tjedan dana i da su tada bili policajci. Javnosti se oko presuda hrvatskim generalima obratio i nadbiskup Želimir Puljić.  Generalima je čestitao na držanju u sudnici, a građane pozvao da poštuju njihove želje i ne stvaraju nerede. 

- Divimo se njihovoj spremnosti da i dalje ostanu heroji koji će ako treba i dalje trpjeti za našu slobodu - rekao je nadbiskup Puljić. 

U Požegi se okupilo 1000 prosvjednika

Mirno i dostojanstveno točno u podne u subotu je zbog presuda generalima Gotovini i Markaču održan prosvjed oko 1000 branitelja, njihovih obitelji i brojnih građana u Požegi. 

- Pitam se da li su naša djeca uzalud poginula. Možda Šeks, Jadranka Kosor ili Sanader znaju odgovor - rekao je Stjepan Sentić, otac poginulog hrvatskog branitelja. 

- Dao nam je državu a sada ga proganjaju zbog toga, ogorčena sam - rekla je Kristina Podobnik ljubeći bistu dr. Franje Tuđmana. Prosvjednici su u Požegi položili vijence na spomenik poginulim braniteljima 123. požeške brigade te se pomolili ispred katedrale. Krešimir Pavelić, jedan od bojovnika legendarne brigade pročitao je pismo u kojemu stoji kako se osudom generala Gotovine i Markača osudilo i Hrvatsku. 

- Pozivamo na mir, dostojanstvo i jedinstvo u ovim za Hrvatsku teškim vremenima, a predsjednika države, Sabor RH, Vladu RH i pravosudne institucije da upotrijebe sva legitimna sredstva da se u drugostupanjskom postupku poništi ova sramotna presuda i Hrvatska postane punopravna i ponosna članica EU - piše u pismu požeških branitelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu