Obavijesti

News

Komentari 39

Ivanišević i službeno HDZ-ov kandidat za gradonačelnika

Ivanišević i službeno HDZ-ov kandidat za gradonačelnika
5

Ivanišević iza sebe ima brojne arhitektonske projekte u Splitu, među ostalim radio je i za svoje prezimenjake - bivšeg tenisača i njegova oca stambeno-poslovni objekt Lazaricu

VIDEO

Arhitekt Vjekoslav Ivanišević u petak je službeno predstavljen kao HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika. Odabran je kao kompromisno rješenje, budući da se vrh stranke donedavno zalagao da HDZ na predstojećim lokalnim izborima podrži Anđelku Visković, odmetnutu zamjenicu Željka Keruma, dok je splitski ogranak zagovarao kandidaturu patologa dr. Šimuna Anđelinovića. Ivanišević je predstavljen  kao član stanke od utemeljena, nekadašnji HDZ-ov gradski vijećnik i nositelj izrade prvog programa splitskog ogranka. Na predstavljanju kandidature došli su ga podržati županijski i gradski prvaci HDZ-a, bivši trener Hajduka Ante Miše, nekadašnji župan Branimir Lukšić i HSLS -ov gradonačelnik Ivica Škarić (1997.–2001.).

- Vjekini su preci došli u Split koncem 16. stoljeća iz Poljica. Potječe iz hrvatske narodnjačke i HSS-ovske obitelji u kojoj je duboko ukorijenjena nacionalna svijest i pripadnost katoličkoj crkvi. Bili su težačka obitelj koja je vremenom postala imućna. Najbolji je i najkompetentniji kandidat, sama njegova struka izdiže ga u ono što Splitu treba, on poznaje operativno djelovanje i funkcioniranje grada - nahvalio ga je Petar Škorić, predsjednik GO HDZ Split.

Ivanišević iza sebe ima brojne arhitektonske projekte u Splitu, među ostalim radio je i za svoje prezimenjake - bivšeg tenisača Gorana i njegova oca Srđana stambeno-poslovni objekt Lazaricu, te je projektirao kuću na Mejama koju je Goran lani prodao. Zamjeralo mu se, pak, da je bez natječaja dobio uređenja Marmontove ulice. Kako nikad nije realiziran njegov projekt uređenja Ulice kralja Tomislava ispred splitske "Glavne pošte", novinare je zanimalo hoće li ga kao eventualni gradonačelnik  pogurati.

- Neću namještati, podilaziti,  kombinirati, nego planirati grad. Neće se graditi radi osobnog bogatstava na teret grada - kazao je Ivanišević ne želeći otkrivati projekte. Dodao je kako želi da Split postane grad kulture, a buduće Gradsko poglavarstvo mjesto uljuđene argumentirane rasprave gdje vijećnici neće napuštati sjednice.

- Četrdeset sam godina gradio, to je moj poziv, moj život. Prihvatio sam ovu tešku zadaću, jer je graditi gard ozbiljnije nego graditi kuću - najavio je Ivanišević.

Sam sebe nazvao Tomom Sawyerom

HDZ kandidat za gradonačelnika dobio je ime po stricu Vjekoslavu, osnivaču Hajduka i dizajneru prvog amblema kluba. Strica su zvali Duje, a širom Hrvatske proslavila ga je serija Velo Misto.

HDZ-ovcu Ivanišević sam je sebe na konferenciji za novinare nazvao splitskim Tom Sawyerom, jer je njegov prijatelj i stranački kolega dr. Matko Marušić, bivši dekan splitskog fakulteta,  napisao je 1982. godine knjigu "Snijeg u Splitu" o odrastanju na splitskom Toću, u kojem je Vjeko glavni lik. Ta je knjiga ušla u školsku lektiru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.