Obavijesti

News

Komentari 5

Ivanu je jelen ušetao u dvorište: 'Ležao je, lagano sam ga gurnuo nogom i shvatio da je mrtav'

Ivanu je jelen ušetao u dvorište: 'Ležao je, lagano sam ga gurnuo nogom i shvatio da je  mrtav'

Jelen težak oko 180 kilograma došao cestom od šume i najvjerojatnije je stradao u naletu vozila. Naime, na tijelu nije nađena nikakva rana od vatrenog ili nekog drugog oružja

VIDEO

Neki lovci provedu dane i dane na čeki kako bi odstrijelili velikog jelena, a meni koji se ne bavim lovom kapitalac sam bez poziva dođe na terasu. Rekao nam je to Ivan Šanteković (60) iz Vukosavljevice kraj Virovitice.

On je prošli tjedan na natkrivenoj terasi obiteljske kuće oko 9 sati ujutro ugledao jelena.

- Nakon nekoliko minuta šoka, vidjevši da jelen nema namjeru ustati i krenuti prema meni, lagano sam ga gurnuo nogom u stražnji dio tijela, a on se nije ni pomaknuo. Tad mi je postalo jasno da je mrtav - priča Šanteković, koji je potom odmah pozvao policiju.

Ustanovljeno je da je jelen težak oko 180 kilograma došao cestom od šume i da je najvjerojatnije stradao u naletu vozila. Naime, na tijelu nije nađena nikakva rana od vatrenog ili nekog drugog oružja. Drugim riječima, nije stradao u lovu ili krivolovu.

Iz Policijske uprave Virovitičko-podravske su nam potvrdili da je jelen dolutao u Šantekovićevo dvorište nakon što je došao s ceste. Smrt jelena bila je posljedica unutarnjih ozljeda koje nisu bile vidljive s vanjske strane. Riječ je o životinji staroj šest godina koja bi se po veličini rogova mogla svrstati u kategoriju srebrnih. Uz policiju, na terasu gdje je jelen uginuo došao je i lovnik Željko Rešetar iz Lovačke udruge Fazan Špišić Bukovica, koji je rekao kako je uobičajeno da ranjena životinja bježi i pokušava se sakriti na neko sigurno mjesto. Dodao je da se na području Lovačke udruge Fazan ne sjećaju se sličnog slučaja.

Vukosavljevica: Jelen dolutao čovjeku u dvorište
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...