Obavijesti

News

Komentari 1

Ivica Puljak izabran za novog predsjednika stranke Centar

Ivica Puljak izabran za novog predsjednika stranke Centar

Puljak kaže da će i dalje biti u potpunosti posvećen ulozi gradonačelnika Splita, kojeg vidi kao glavni grad promjena, a kao predsjednik stranke pomoći će 'ostalima da te promjene rašire po cijeloj Hrvatskoj'

VIDEO

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u subotu je na online izbornoj skupštini, velikom većinom glasova delegata, izabran za predsjednika Centra te je tom prigodom poručio da je ta stranka spremna preuzeti odgovornost za promjenu Hrvatske u otvoreno, moderno i tolerantno društvo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Puljak je splitski Sheldon: Bio je najbolji učenik u školi, pjevao u crkvenom bendu, svira gitaru... 01:18

Saborska zastupnica Dalija Orešković nova je politička tajnica stranke. Za potpredsjednike su izabrani dosadašnji supredsjednik i predstavnik Centra u Gradskom vijeću Grada Rijeke Marin Račić i politologinja Lana Pavić, priopćeno je iz te stranke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Povjerenje koje su nam na lokalnim izborima ukazali građani Splita pokazatelj je da oni žele stvarne promjene. Sve što u Splitu radimo dokaz je da su te promjene zaista moguće, ali i da polako sazrijeva trenutak u kojem će Hrvatska odbaciti ukorijenjene političke modele. Centar će pokazati da ima snagu biti nositelj tog trenutka i takvih promjena - najavio je novi predsjednik Centra Ivica Puljak.

Puljak: 'Vlada koči Split. U kampanji su tvrdili da je koncesija za Žnjan spremna'
Puljak: 'Vlada koči Split. U kampanji su tvrdili da je koncesija za Žnjan spremna'

Istaknuo je da su spremni preuzeti odgovornost za promjenu Hrvatske u otvoreno, moderno i tolerantno društvo.

- Drago mi je što su moje stranačke kolege prepoznale motivaciju da znanje i želju za promjenama u društvu, sada kroz ulogu predsjednika 'preslikam' i na naše druge razine djelovanja. Moj je cilj unaprijediti Centar u organizaciju koja je potpuno spremna preuzeti odgovornost za promjenu Hrvatske u jedno otvoreno, moderno i tolerantno društvo kojem stremimo - rekao je Puljak.

Navodeći da je Centar u Splitu pokrenuo potpuno novi smjer razvoja grada, novi predsjednik stranke rekao je da su odbili sve oblike političke trgovine i podilaženja privatnim interesima te pokazali da se gradom može upravljati odgovorno, uspješno i transparentno.

- Povjerenje koje su nam na lokalnim izborima ukazali građani drugog najvećeg grada u Hrvatskoj, pokazatelj je da žele stvarne promjene. Sve što radimo i što ćemo raditi u Splitu, dokaz je da su te promjene zaista moguće, ali i da polako sazrijeva trenutak u kojem će cijela Hrvatska odbaciti ukorijenjene, istrošene političke modele. Centar će vrlo brzo pokazati da ima snagu biti nositelj tog trenutka i takvih promjena - rekao je Puljak.

Puljak o krizi koja je potresla većinu u Splitu: 'Nismo ni prva ni posljednja manjinska vlada'
Puljak o krizi koja je potresla većinu u Splitu: 'Nismo ni prva ni posljednja manjinska vlada'

Naravno, dometnuo je, "pred nama je jako puno posla, ali svojim dugoročnim djelovanjem pokazat ćemo da Hrvatska može postati uređeno društvo koje pripada građanima, a ne uvriježenim političkim klanovima".

Puljak je najavio da će i dalje biti u potpunosti posvećen ulozi gradonačelnika Splita, kojeg vidi kao glavni grad promjena, a kao predsjednik stranke pomoći će "ostalima da te promjene raširimo po cijeloj Hrvatskoj, na svim razinama".

Prema riječima Dalije Orešković, vizija i cilj Centra je pravno uređena država, u čije institucije građani mogu imati povjerenje.

- To je ono što Hrvatska nije izgradila u proteklih 30 godina. Želimo državu utemeljenu na načelima pravednosti, koja neće biti samo mrtvo slovo zapisano u odredbama Ustava, već pravednost koja se osjeti i živi - rekla je Orešković, dodajući da su za uspjeh nužni ljudi koji imaju znanje, integritet i hrabrost provesti ključne reforme države, bez sitnih osobnih ili stranačkih kalkulacija.

Istaknula je da se stranka na idućim parlamentarnim izborima želi boriti za preuzimanje odgovornosti u budućoj vlasti.

- Na sljedećim parlamentarnim izborima želimo se boriti za preuzimanje odgovornosti u budućoj vlasti i biti spremni za njezino obnašanje, onako kako to danas u Splitu radi Ivica Puljak, kojem čestitam na izboru i prihvaćanju dužnosti predsjednika Centra - zaključila je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje