Obavijesti

News

Komentari 16

Puljak: 'Vlada koči Split. U kampanji su tvrdili da je koncesija za Žnjan spremna'

Puljak: 'Vlada koči Split. U kampanji su tvrdili da je koncesija za Žnjan spremna'

Split je drugi grad po važnosti u Hrvatskoj i mislim da niti jedna Vlada, niti jedan premijer i niti jedan ministar ne bi trebao blokirati razvoj takvog grada - rekao je Puljak

VIDEO

Gradonačelnik Ivica Puljak tvrdi kako premijer Andrej Plenković koči razvoj grada Splita. Već neko vrijeme zapinje važan projekt Žnjan.

Iako je natječaj za dodjelu koncesije raspisan prije gotovo šest mjeseci, odluka još nije donesena pa Žnjan i dalje stoji bez realiziranog projekta.

Ministar Oleg Butković preko Twittera optužuje Puljka da laže, a isto ponavljaju i u splitskom HDZ-u. A kako točno Plenković blokira Split?

- Pa tako da šest mjeseci kasni sa donošenjem jedne jednostavne odluke. Ministarstvo je 10.5. najavilo da se se spremno, da su praktički sve poslali u Vladu. Šest mjeseci nakon toga nema nikakve odluke. Sad, je li je premijer blokira ili ne, on to jednostavno demantira. Ne znam zašto, to treba njega pitati. Ali to on može jednostavno demantirati tako da na sljedećoj sjednici vlade jednostavno donese tu odluku i ja ga pozivam da tu odluku donese u Split. Jer ja sam mu prije dva mjeseca pisao o raznim projektima i on na to pismo još nije odgovorio i na neki način mi se čini da on, namjerno ili ne, blokira razvoj Splita u ovom trenutku jer je taj projekt vrlo važan za razvoj Splita - rekao je Puljak za RTL Danas.

Puljak: Plenković blokira razvoj Splita, Ministarstvo prometa: Ma to su pogrešne konstatacije
Puljak: Plenković blokira razvoj Splita, Ministarstvo prometa: Ma to su pogrešne konstatacije

Komentirao je i Butkovićevu objavu na Twitteru.

- Ministar Butković se šest mjeseci prije kad je bila kampanja vozio u Renou četiri s kandidatom HDZ-a i tada je rekao da je koncesija praktički spremna te ej par dana nakon objavio da je koncesija spremna. Šest mjeseci nakon toga kad ga pitate on kaže sad će, a te koncesije nema. Mene su građani Splita odabrali da vodim Split u sadašnjosti i da razmišljam o budućnosti. I ako radi toga treba prozvati premijera da njegova administracija ne radi svoj posao, a zaista ne radi svoj posao jer je zakonski rok za donošenje koncesije 30 dana, a ne šest mjeseci - rekao je Puljak.

Puljak kaže da je razgovarao s Butkovićem.

- Pa prije nekoliko dana i prije par mjeseci. Svaki puta je najavljivao da je to spremno, da je to otišlo na vladu i da se to na Vladi praktički čeka da se donese. Ja zaista mislim da se taj važan projekt odblokira i da se počne raditi na njemu - rekao je Puljak.

Puljak kaže kako ne želi vjerovati da ga Vlada sabotira, ali za to, kaže, postoje neke naznake.

- Pa ja ne bih volio vjerovati u to. Ovo sada pokazuje da ima takvih naznaka, no ja ne bi želio vjerovati u to, Split je drugi grad po važnosti u Hrvatskoj i mislim da niti jedna Vlada, niti jedan premijer i niti jedan ministar ne bi trebao blokirati razvoj takvog grada - rekao je Puljak.

- Pa to je njihova famozna vertikala, to oni tako shvaćaju, no ja ne bih rekao da su baš pomagali. Zato su danas građani u Splitu izabrali mene za promjene tu vlast, da napravimo jedan drugačiji iskorak u razvoju grada i to smo i napravili. Zaista smo krenuli sa jednim drugačijim razvojem grada i to građani podržavaju, a na Vladi je da to ne koči - dodao je Puljak.

Puljak o krizi koja je potresla većinu u Splitu: 'Nismo ni prva ni posljednja manjinska vlada'
Puljak o krizi koja je potresla većinu u Splitu: 'Nismo ni prva ni posljednja manjinska vlada'

Puljak kaže kako Vladi ne bi trebalo biti bitno tko je na vlasti.

- Pa trebalo bi biti tako, ja nisam baš siguran da je njima u njihovim glavama svejedno, ali trebalo bi biti. Jer, građani su izabrali novu vlast i novi smjer razvoja Splita - poručuje Puljak.

Govorio je i o ključnim problemima u Splitu.

- Pa to je jedan od najvećih problema grada, izlaz iz trajektne luke. Tu ćemo mi uskoro pristupiti sustavnom rješenju, pripisati ćemo anketni natječaj za cijelo to područje, od kojih je prvi prioritet izlaz iz te luke. Postoje tu razni ideja, ali ono što treba napraviti jest naći jedno rješenje koje će biti dugoročno, koje neće spriječiti daljnji razvoj cijelog tog dijela grada, koji onda uključuje i Hrvatske Željeznice, i Hrvatske ceste i lučku upravu- - rekao je Puljak.

- Mislim da se to mora napraviti, mislim da ne bi nitko kočio takvu jednu stvar. To se sigurno može napraviti za nekoliko godina i do kraja ovog prvog mandata - dodao je Puljak.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.