Obavijesti

News

Komentari 33

Ivo Josipović: Ne treba čekati da nezaposlenost i dalje raste

Ivo Josipović: Ne treba čekati da nezaposlenost i dalje raste
15

Predsjednik Josipović je se tijekom posjeta Psihijatrijskoj bolnici Sveti Rafael osvrnuo na stanje u zemlji i rekao kako je jedini izlaz iz krize rast investicija

VIDEO

Predsjednik RH Ivo Josipović u utorak je posjetio Psihijatrijsku bolnicu Sveti Rafael na Strmcu nedaleko Nove Gradiške. U razgovoru s ravnateljem priorom fra Dariom Vermijem, njegovim zamjenikom dr. Igorom Ferenčinom i djelatnicima bolničkih odjela Josipović je obaviješten o radu i naporima bolnice da na najbolji način pomognu ozdravljenju najtežih psihijatrijskih bolesnika koji se u toj  bolnici liječe iz svih krajeva Hrvatske. 

- Zadivljen sam s koliko brige, volje i iznimne stručnosti bolničko osoblje skrbi o zdravlju teških bolesnika. Zbog krize koja je zahvatila cijelo hrvatsko društvo očekivana financijska pomoć države ovoj bolnici je možda izostala, ali rješenje se u dogovoru s Ministarstvom zdravlja i HZZO-om u tome smislu sigurno može iznaći -  rekao je Josipović. 

Psihijatrijska bolnica Sveti Rafael na Strmcu jedna je od zasigurno najsuvremenijih bolničkih ustanova te vrste u Hrvatskoj. Izgrađena je, opremljena i u potpunosti financirana prije godinu i pol novcem i donacijama Bolničkog reda Milosrdne braće od Boga iz Italije. U gradnju i opremanje bolničke zgrade s ukupno 7435 kvadratnih metara uloženo je oko 100 milijuna kuna, bolnica raspolaže sa 143 postelje, od kojih 43 za pružanje potpune palijativne skrbi prema najtežim bolesnicima.

Josipović je izrazio žaljenje zbog stalnog rasta nezaposlenosti kao i najava da će ona i dalje rasti. 

- Treba reagirati, a ne čekati daljnji rast nezaposlenosti. Jedini izlaz iz ove situacije je rast investicija, gospodarstva i poduzetništva i vjerujem da to svi razumijemo - rekao Ivo Josipović. 

Čist zrak na Strmcu bio je razlog da se Ivu Josipovića pita o tome što je do sada urađeno po pitanju rješavanja zagađenog zraka na području Slavonskog Broda, jer se prije izvjesnog vremena i sam uvjerio da se u tom gradu teško diše. 

- Dogovaramo jedan sastanak na kojemu bi se predstavnici udruga koje brinu o kakvoći zraka na samom mjestu uvjerili što se konkretno radi u tijeku remonta u Rafineriji nafte Bosanski Brod i da li se ugrađuju filteri. Mi u Hrvatskoj imamo malo mogućnosti neposredno intervenirati, ali u međusobnom razgovoru dobili smo obećanja koja će se vjerujem i ostvariti - rekao je predsjednik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.