Obavijesti

News

Komentari 445

Ivo Josipović o ustaškoj zmiji: 'Čuli ste kako sikće neki dan...'

Ivo Josipović o ustaškoj zmiji: 'Čuli ste kako sikće neki dan...'
1

Ni jedna vlada još nije bila dočekana prosvjedom već na početku. Neki programi, poput najave registra izdajnika, pokazali su razdor u društvu, kaže Ivo Josipović

VIDEO

Gost Novog dana N1 televizije bio je bivši hrvatski predsjednik Ivo JosipovićNa pitanje da komentira kontakt predsjednice Kolinde Grabar Kitarović sa Zdravkom Mamićem, osobom pod nadzorom, zbog čega je i sama završila pod nadzorom Josipović je rekao: 'Ne mogu reći bez konkretnih podataka, no dogodi se da nekad i visoki državnici ulete u takve razgovore. I meni se to dogodilo kad su me zvali neki gospodarstvenici te mi je bilo rečeno da su razgovori snimljeni'. 

- Meni je to u redu. U slučaju predsjednice očito postoje i neki privatni odnosi, a ne samo poslovni. Je li trebalo obavijestiti predsjednicu ovisi vjerojatno o sadržaju razgovora -  kaže Josipović.

Ipak, Josipović smatra da nitko ne bi trebao biti zaštićen te bi SOA trebala pratiti i prisluškivati i najviše dužnosnike

- Ako netko uđe u koruptivnu priču zar ga ne bi trebalo kontrolirati? Zato i postoji sustav dva ključa, koji je načelno dobar, premijer i predsjednica supotpisuju imenovanja -  rekao je Josipović.

Ustaška zmija? 'Čuli ste kako sikće neki dan na prosvjedima'

Bivši predsjednik često je govorio o ustaškoj zmiji. Na pitanje voditelja Tihomira Ladišića 'postoji li ona još?', Josipović je kratko odgovorio: 'Čuli ste kako sikće neki dan na prosvjedima'.

'Neki mediji sigurno zaslužuju potporu'

Najavu novog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića da će ukinuti financiranje neprofitnih medija drži pogrešnom. 

- Dio scene ne može sigurno opstati na tržištu, a neki mediji zasigurno trebaju i zaslužuju potporu - rekao je Josipović koji je i sam kritizirao list Novosti.

- Jedno je pitanje jesam li ja bio zadovoljan njihovim pisanjem, a treba li manjinske medije financirati, treba. Moja primjedba je bila da se previše bave općom politikom, no to je stvar njihove uređivačke politike - rekao je bivši predsjednik.

O Suliću: 'Nikad ne bih pomilovao nekoga takvog profila'

Ladišić se dotakao i pomilovanja Leona Sulića. Naime, predsjednica je pomilovala Sulića koji je osuđen za gospodarski kriminal i bivši je financijer HDZ-ove kampanje. 

- Ne znam točno koliko sam ljudi pomilovao, ali je politika bila jasna, nije bio pomilovan nitko osuđen na tešku kaznu, to jest ubojstvo silovanje, gospodarski kriminal ili slično. Nekog takvog profila nikad ne bih pomilovao - rekao je.

O Vladi: Neki programi pokazali su razdor u društvu 

Komentirao je i početni tjedan nove Vlade. 

- Nema se što vidjeti osim afera i nekih nejasnoća. Ni jedna vlada još nije bila dočekana prosvjedom već na početku. Neki programi, poput najave registra izdajnika, pokazali su razdor u društvu -  smatra Josipović.

O izborima u SDP-u: Bliži mu je Komadina

Upitan je i za stanje u SDP-u, u kojem se bliže unutarstranački izbori.

- U SDP-u stvari već dugo ne štimaju. Vidjeli smo programe, načelno jesu socijaldemokratski, no papir sve trpi. Da li svojom osobnošću mogu SDP dovesti u poziciju da ponovo dođe na vlast, vidjet ćemo - rekao je. No, nije htio prognozirati tko ima veće šanse za pobjedu, Milanović ili Komadina.

- Ne bih se u to upuštao. Neka se natječaju. Meni je bliža kampanja koja nije temeljena na konfliktu, već na okupljanju - kazao je.

'Kome bi palo na pamet varati na izborima?'

Dotaknuo se i krađe mandata na izborima na koju sumnja Tomislav Karamarko. Josipović ne sumnja u rezultate izbora.

- Ne! Apsolutno mislim da je nevjerojatno. To je toliko jednostavno za otkriti da ne znam kome bi to palo na pamet - rekao je i dodao da misli da je Karamarkova izjava isto dio kampanje unutarstranačkih izbora.

O premijeru: Nedostatak mu je političko neiskustvo

Za premijera Oreškovića kazao je da, kao i svatko, ima i prednosti i nedostatke.

- Političko neiskustvo je jedan od njegovih nedostataka. Nema iskustva u Hrvatskoj, ali ima i neke prednosti - poslovno iskustvo, kontakte u svijetu. Vidjet ćemo koliko će biti njegovo umijeće da prednosti nadvladaju nedostatke - rekao je Josipović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 445
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa