Obavijesti

News

Komentari 0

Ivo Sanader: Na podmetanje nogu trošimo previše energije

Ivo Sanader: Na podmetanje nogu trošimo previše energije
2

Bivši premijer nije htio komentirati zašto se stranka okrenula protiv njega i zašto Kosor tvrdi da nije bila na sastancima vezanim uz izmjene ugovora o Ina-i

VIDEO

Član istražnog povjerenstva Gordan Maras (SDP) pitao je Sanadera je li mu čudno što ljudi koji su ga prije godinu dana bespogovorno slušali danas pokušavaju svu odgovornost prebaciti na njega i Polančeca.

- To ne bih komentirao. Svatko će za sebe najbolje znati. Tu ima puno folklora, ali tko pod drugim jamu kopa, sam pada u nju - uz smijeh je poručio Sanader i ustvrdio kako je ponosan na sve što su ostvarili u dva mandata. Rekao je kako je najbitnija volja birača, a oni su HDZ izabrali dva puta. Boris Kunst (HDZ) pokušao je spriječiti Marasovo pitanje pozivajući članove povjerenstva da je tema razgovara privatizacija Ine.- Na kraju ćete pitati kakve čarape ima Sanader i kakva mu je potkošulja - uzvratio je Kunst. Sanaderu je predsjednica povjerenstva Dragica Zgrebec (SDP) poslije dva sata svjedočenja ponudila pauzu. 

- Ne treba mi stanka. Uzmite ju ako želite i onda nastavite sa šibanjem - rekao joj je Sanader. Objasnio je kako je, prema njegovu mišljenju, još 2003. Inu trebalo postaviti kao regionalnog igrača, odnosno da ona kupuje tvrtke u regiji, a ne da kupuju nju. 

- Mislim da smo promjenom ugovora učinili najbolje što smo mogli. Trebamo se izdići iznad stranačkih i osobnih pogleda te učiniti nešto dobro za Hrvatsku. Možda još nemamo snage za to jer trošimo više energije na podmetanje nogu nego da učinimo nešto dobro prema van - rekao je Sanader. Josipa Leku (SDP) zanimalo je zašto je njegova nasljednica Kosor tvrdila da nije bila na sastancima vezanim uz izmjene dioničarskog ugovora između Vlade i MOL-a.- Suzdržao bih se od komentara - rekao je. Leko ga je pitao je li njegov odlazak s mjesta premijera vezan uz Inu. Sanader je rekao kako je otišao jer je Hrvatsku Slovenija blokirala u pregovorima s EU i da nije bio spreman trgovati hrvatskim teritorijem. HDZ-ovka Ana Lovrin pitala ga je li znao da je Polančec tražio pomoć MOL-a za sanaciju Podravke.- Odgovor je ne. Nisam znao niti me je tko informirao - odgovorio je Sanader. Nakon Sanaderova svjedočenja Maras je predložio da se za svjedokinje pozovu premijerka Jadranka Kosor i čelnica Agencije za tržišno natjecanje Olgica Spevec.

 - Završimo ovu sagu. Možemo mi pozvati još sto svjedoka, ali za to ne vidim razloga jer nećemo ništa više saznati od ovoga što sad znamo - rekao je Boris Kunst (HDZ). Na kraju su odlučili kako premijerku ipak neće zvati. Premijerka Kosor iskaz bivšeg šefa nije pratila. Držala se dogovorenog programa pa je tijekom Sanaderova svjedočenja primala izaslanstvo humanitarnoga konvoja Libertas. U Banskim dvorima ugostila je jučer i Terezu Kesoviju te njezinu družinu. Premijerkina glasnogovornica Martina Banić rekla je za T-portal kako Jadranka Kosor nije stigla pratiti Sanaderovo svjedočenje jer je imala gust program.

Kosor kao pomoć

 Ona je bila moja prva potpredsjednica Vlade i moja desna ruka, uvijek smo surađivali.PONOSAN NA VLADU: Ponosan sam na sve što smo ostvarili u dva mandata. Građani su nas izabrali i to je bitno.POLANČEC RADIO SJAJNO: Polančec i tim napravili su sjajan posao s ugovorom jer je Vlada zadržala pravo prvokupa.

Šuker je morao znati

 Nema te Vlade i tog ministra koji bi dizao ruku i glasovao o nečemu o čemu ne zna ništa. Polančec i tim napravili su sjajan posao s ugovorom jer je Vlada zadržala pravo prvokupa.

Polančec radio sjajno

Polančec i tim napravili su sjajan posao s ugovorom jer je Vlada zadržala pravo prvokupa.

Ponosan na Vladu

Ponosan sam na sve što smo ostvarili u dva mandata. Građani su nas izabrali i to je bitno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi