Obavijesti

News

Komentari 320

Sanader u Hrvatskoj: Dugo, toplo ljeto u 'hotelu' Remetinec

Sanader u Hrvatskoj: Dugo, toplo ljeto u 'hotelu' Remetinec
13

Ivo Sanader s pratnjom je oko 18 sati automobilom krenuo prema Hrvatskoj. Oko 21.30 sati stigao je na Breganu, a 15-ak minuta kasnije pred zatvor u Remetincu

VIDEO

Glasnogovornik policije Krunoslav Borovec izvijestio je kako tijekom izručenja Ive Sanadera nisu zabilježeni nikakvi sigurnosni problemi. 

Bivši premijer ipak neće biti smješten na ženskom odjelu, doznaje Večernji list. U očevidniku stoji kako je smješten u jednokrevetnu ćeliju od desetak kvadrata u kojoj su krevet, stolac, metalni ormarić i TV s ekranom koji nije veći od 55 cm. Sanader ima pravo odmah obavijestiti obitelj da je stigao. Utvrdit će mu identitet i pregledati njega i njegove stvari. Njegov smještaj u jednokrevetnoj ćeliji određen je iz sigurnosnih razloga. Bit će sam kao što je bio i Damir Polančec, a i na istom odjelu. Iako je određeno da bivši visokopozicionirani državni dužnosnici budu sami dijelom i zbog toga kako bi se izbjeglo da netko od drugih zatvorenika fizički ili verbalno nasrne na njih, teško će se spriječiti dovikivanje dok bivši premijer bude šetao u zatvorskom krugu. Bivšeg premijera u Remetincu će pregledati liječnik, a za bazu podataka uzet će se i uzorak DNK.

22.26 - Kako javlja HRT, odvjetnici Ive Sanadera nisu se pojavili u  Remetincu, a na mobitele se ne javljaju. Ljudi su se razišli kao i vozila koja su dopratila bivšeg premijera do zatvora. 

U 23 sata svi zatvorenici moraju ugasiti televizore i svjetla. 

21.50 - Ivo Sanader stigao je u Remetinec. Kolona vozila stala je pred ulazom u zatvor.

21.45 - Nova TV javlja kako stotinjak građana očekuje dolazak Ive Sanadera u zatvor u Remetincu. Pripadnici interventne  policije raspoređeni su duž ulaza. Netom prije dolaska kolone pred Remetinec spustila se rampa na željezničkom prijelazu. 

21.32 - Slovenska policija je na graničnom prijelazu Bregana Ivu Sanadera predala hrvatskim vlastima. Kolona vozila putuje prema Remetincu, javlja Nova TV. 

21.12 - Kolona vozila s Ivom Sanaderom stigla je na granični prijelaz Bregana, javlja Nova TV. Za desetak minuta preuzet će ga hrvatska policija. 

20.40 - Slovenski 24ur javlja kako je oko 20 sati austrijska policija Ivu Sanadera predala slovenskim kolegama u tunelu Karavanke. Objavili su video i fotografije ispred Karavanke. Zbog predaje unutar tunela privremeno je prekinut promet na toj dionici, a prometno-informacijski centar objavio je kako je tunel Karavanke zatvoren zbog izvanrednog prijevoza. 

19.56 - Nova TV javlja kako je kolona vozila s Ivom Sanaderom prošla kroz tunel Karavanke. Nisu predviđena nikakva zaustavljanja kolone na putu prema Hrvatskoj.

19.15 - Kako prenosi Jutarnji list, Ivu Sanadera je oko 18.30 preuzela slovenska policija

18:54 - Austrijska novinska agencija APA potvrdila je da će austrijska policija Ivu Sanadera prevesti do granice sa Slovenijom gdje će ga preuzeti slovenski kolege. Na granici će ga dočekati hrvatska policija i prevesti do Remetinca. Kolona od nekoliko crnih kombija i osobnim automobilom u sredini, u kojem je navodno Ivo Sanader, putuje prema Hrvatskoj, javlja HRT

18.05 - Ivo Sanader krenuo je automobilom iz zatvora u Salzburgu, javlja Jutarnji list. Put od Salzburga do Zagreba traje oko 4,5 sata. Kako doznaje Večernji list, Sanader bi u Hrvatsku trebao stići oko 21.30. 

18.00 - Brojne novinarske ekipe čekaju bivšeg premijera ispred Remetinca

17.41 - Slovenski 24ur piše kako bi prema neslužbenim informacijama austrijska policija Sanadera trebala predati slovenskim policajcima na tunelu Karavanke koji će ga prevesti do granice sa Hrvatskom. Na hrvatskom teritoriju trebala bi ga preuzeti hrvatska policija. Po dolasku u Remetinec, smjestit će ga u ćeliju u ženskom odjelu.

17.35 - Kako neslužbeno doznajemo, Sanadera u Remetincu očekuju oko 21 sat.

17.25  - Sanaderov odvjetnik Goran Suić na telefon nam je rekao da nije dobio nikakvu službenu obavijest o ekstradiciji njegova najpoznatijeg klijenta Ive Sanadera. "I ja sam čuo da dolazi, ali to su mi rekli novinari..." rekao je Suić. U novinarskim redovima u to je vrijeme prostrujila vijest da je Sanader na Karavankama. Suić o tome nije znao ništa reći. "Sve što znam i ja sam čuo od novinara. Ne znam ni hoće li doći avionom ili automobilom, baš ništa... "

17.10  - Dnevnik.hr neslužbeno doznaje kako je bivši premijer na putu u Hrvatsku. Nije poznato kako će prevesti Ivu Sanadera. Bivši premijer je u Salzburgu u pritvoru već sedam mjeseci. Nakon što stigne u Hrvatsku, prevest će ga u Remetinec. Određen mu je jednomjesečni pritvor. 

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, rekao je u ponedjeljak ujutro kako je sve spremno za izručenje Ive Sanadera. Tvrdio je kako će se izručenje biti ovaj tjedan, ali nije želio otkriti točan datum. Nije želio ulaziti u detalje. Sanaderov odvjetnik, također, nije precizirao detalje izručenja. 

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu je lani 9. prosinca odredio istražni zatvor bivšem premijeru i sadašnjem saborskom zastupniku Ivi Sanaderu u trajanju od mjesec dana. Zatvor su mu odredili  zbog bijega te kako ne bi mogao utjecati na svjeodoke protiv osumnjičenih u Fimi-Mediji. Istražni zatvor počinje teći od trenutka lišenja slobode i njegova privođenja u zatvor u Zagrebu, kada počinju teći i rokovi za žalbu protiv odluke suca istrage.

SVE O POVRATKU SANADERA ČITAJTE OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 320
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C