News

Komentari 37

Ivošević: Ove garaže su na neki način 'okupirane' od lokalnih stanara, a gradsko su vlasništvo

Ivošević: Ove garaže su na neki način 'okupirane' od lokalnih stanara, a gradsko su vlasništvo

Garaža bi trebala imati vatrodojavni sustav, videonadzor i minimalne zakonom propisane uvjete za smještaj vozila. Ova navodno nema ništa od toga. Uz to je nepoznato kome plaćaju parking

Kako neslužbeno doznajemo, garaža u kojoj je izbio požar u Splitu na Pujankama, zapravo nije prava garaža. Radi se o gradskom prostoru koji koriste stanari i koji sami naplaćuju parking, to je, kako smo doznali, 80 kuna za automobil i 30 za motor mjesečno. Garaža bi trebala imati vatrodojavni sustav, videonadzor i minimalne zakonom propisane uvjete za smještaj vozila. Ova navodno nema ništa od toga.

POGLEDAJTE VIDEO: Požar u garaži u Splitu na Pujankama

Razgovarali smo i sa zamjenikom gradonačelnika Grada Splita, Bojanom Ivoševićem koji je rekao kako će grad u što skorije vrijeme pokušati sve garaže staviti pod gradsko poduzeće Split Parking te po pristupačnim cijenama omogućiti građanima korištenje istih. Zanimljivo je to kako se garaža u katastru vodi pod gradom, a oni njoj nemaju pristup. 

- Ne samo ta garaža, nego nekoliko garaža na području Grada Splita koje su u vlasništvu grada, godinama nisu stavljene u sustav. One su na neki način „okupirane“ od lokalnih stanara koji su ih svojatali još iz onog bivšeg sistema i nisu nikad gradu dozvolili da upravlja svojim vlasništvom. Mi smo svakako prije deset dana najavili da metodom kojom smo riješili garažu u Krležinoj i Ostravskoj ulici ćemo istu metodu primijeniti na sve garažne objekte na području Splita, ali ćemo i uvesti povoljne građanske pretplate. Te iste garaže ćemo sanirati i postaviti ono što zakon traži kako se ovakve stvari ne bi događale – rekao je Ivošević.

Split: U garaži na Pujankama izgorjelo nekoliko motocikala i automobila

- Da je ova garaža imala vatrodojavu i ostale specifikacije potrebne za rad, onda ne bi pričali o ovolikoj šteti – rekao je.

U razgovoru s građanima te zgrade i u okolici saznajemo da oni mjesečno plaćaju za korištenje garaže u mjesečnim tarifama, 80 kuna za auto i 30 kuna za motor. No, ni oni sami ne znaju kome ide taj novac. Naime, za sve to dobiju i račun.

- Ono što znam je da nije pod upravljanjem naše komunalne tvrtke Split Parking, a kome oni plaćaju to je prvi glas. Radi se o gradskoj imovini koju prijašnje gradske vlasti nisu ulazile u sukob po brojnim pitanjima nelegalnosti u Gradu Splitu od ilegalnih štekata i banaka do gradske imovine koja je korištena u privatne svrhe – rekao je Ivošević.

Podsjetimo, sinoć je u požaru u garažama na splitskim Pujankama u potpunosti izgorjelo šest motocikala i tri osobna vozila.

Najčitaniji članci