Obavijesti

News

Komentari 74

Sletjeli naši vojnici: Jedva smo se čekali vratiti iz Afganistana

Sletjeli naši vojnici: Jedva smo se čekali vratiti iz Afganistana
9

Nakon 19 dana čekanja i sedam mjeseci misije, hrvatski vojnici 11. kontingenta vratili su se iz Afganistana. Oni će sada u samoizolaciju, budući da Afganistan nije pogođen koronom pa ne moraju u izolaciju

VIDEO

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici u četvrtak, 26. ožujka 2020. godine usvojila Odluku o transportu u Republiku Hrvatsku pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske koji su sudjelovali u misiji Resolute Support u Afganistanu.

Tom odlukom Vlada Republike Hrvatske dala je suglasnost da Croatia Airlines obavi transport, tj. da u Hrvatsku vrati naše vojnike, koji su sudjelovali u misiji u Afganistanu.

POGLEDAJTE SLIJETANJE NAŠIH VOJNIKA:

104 hrvatska vojnika vratila se iz Afganistana, idu kućama u samoizolaciju Reporterka: Maja Krištafor

Posted by 24sata on Friday, 27 March 2020

Povratak pripadnika 11. hrvatskog kontingenta iz Afganistana dogodio se 27. ožujka 2020. u 22.20 sati kada je zrakoplov Croatia Airlinesa sletio u zračnu luku dr. Franjo Tuđman u Zagrebu.

Iz misije Resolute Support vratilo se ukupno 140 pripadnika 11. kontingenta, od čega 105 pripadnika Hrvatske vojske, 26 pripadnika Vojske Crne Gore, sedam pripadnika Armije Sjeverne Makedonije te dva pripadnika OS Republike Albanije.

Ministar Krstičević naglasio je kako 12. hrvatski kontingent koji je početkom ožujka upućen u misiju Resolute Support u Afganistanu ostaje u misiji do kraja poručivši im da se u potpunosti usredotoče na vlastitu sigurnost i na provedbu zadaća.

Morat će u samoizolaciju

Budući da Afganistan nije toliko pogođen korona virusom i ne nalazi se na popisu kritičnih zemalja, hrvatski vojnici neće morati u bolničku ili izolaciju u nekoj instituciji već će se zaputiti svojim kućama u samoizolaciju.

- Mi smo najsretniji na svijetu, stigli smo kući i to je najbitnije. Nije nam drago što se kod nas dešava i to nam je bilo najteže u Afganistanu. Bilo je izazova, ali definitivno nam je najteže bilo vidjeti što se sve tu dešava kod nas, a mi smo na drugom kraju svijeta. Svi smo sretni što smo došli kući - rekao je po slijetanju zapovjednik 11. hrvatskog kontingenta, brigadir Dragan Basić pa nastavio:

- Misija je bila izazovna, ali na kraju je najteže bilo vidjeti što se tu događa, a mi smo negdje drugdje. Voljeli bismo da smo bili od prvog dana ovdje da pomognemo našem narodu.

Nadnarednik Vladimir Radić, dočasnik voda u mehaniziranoj satniji u Varaždinu u Pumama sljedeći je preuzeo riječ.

- Slijetanje je bilo dugo iščekivano. Bili smo 10-ak dana osluškivali vijesti iz RH što se događa. Imamo razumijevanja, ali sretni smo što smo se vratili. Zapljeskali smo iz sve snage kada smo sletjeli.

- Vojnički poziv je takav kakav je. Ljudi su bili u mislima kod kuće lagano, jedva su se čekali vratiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu