Obavijesti

News

Komentari 214

Iz čista mira: Častili se, a onda je izrešetao oca četvero djece

Iz čista mira: Častili se,  a onda je izrešetao oca četvero djece
5

U ponedjeljak navečer u gostionici u Vukovini, Željko Gmižić (58) je uzeo svoj pištolj iz automobila te prema Ljubi Matiću (52) ispalio šest metaka. Ubio ga je

VIDEO

Izašao je iz gostionice i vratio se s pištoljem. Tata ga je pitao što će mu pištolj, a on je bez riječi u njega ispalio cijeli šaržer, kroz suze nam je u utorak govorila Marija (26), kći ubijenog Ljube Matića (52).

Njega je, nakon svađe i tučnjave, u ponedjeljak oko 21 sat u gostionici Gord u Vukovini kraj Velike Gorice ubio brat vlasnika ugostiteljskog objekta Željko Gmižić (58). Nitko u obitelji Matić u utorak još nije znao oko čega je izbila svađa. U šoku su s Ljubinim prijateljem Ivanom Mišetićem pokušavali rekonstruirati događaj.

Mišetić je u lokal stigao oko 18 sati. Slavilo se Martinje te su gosti pili mlado vino. Željko Gmižić je, rekao im je Mišetić, sjedio sam za šankom.

Navodno je u gostionici bio satima i pio te je pričao sebi nešto u bradu.

Svjedok: Nije bilo svađe, iz čista mira je otišao po pištolj

- On je u kafić otišao negdje oko 20.30 sati nakon što ga je pozvao Mišetić. Njih dvojica znaju se oko dvije godine te su u dobrim odnosima i znali su izaći zajedno - rekla je Marija. Matić je sjeo za stol za kojim su već bili Mišetić i konobarica Višnja, koja u to vrijeme nije radila. U to vrijeme u gostionici je bilo sedam-osam ljudi. U kojem trenutku i oko čega je izbila svađa nije znao objasniti ni sam Mišetić. Tvrdi da je Gmižić samo izašao iz lokala i otišao do svojeg bijelog džipa. Iz njega je izvadio, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici, pištolj marke Smith & Wesson.

Jedan metak je pogodio Matića, drugi je okrznuo konobara 

Vratio se u lokal, došao do šanka gdje je Matić bio s prijateljem i prema njemu ispalio više od pet hitaca. Gađao ga je u gornji dio tijela. Navodno ga je samo jedan metak pogodio. Jedan je okrznuo konobara S. M. (38). Prevezli su ga u zagrebačku Kliniku za traumatologiju gdje su njegove ozljede okvalificirali kao lakše.

Nakon pucnjave konobar je zvao policiju, a Gmižić je mirno sjedio i čekao da dođu. Bio je vidno alkoholiziran, ali ni u policiji ni u odvjetništvu nisu željeli otkriti koliko je napuhao.

- Naložili smo vađenje krvi i toksikološko vještačenje. Tek nakon rezultata znat ćemo koliko je bio pijan - izjavio je županijski državni odvjetnik iz Velike Gorice Dražen Diklić. Obitelj ubijenog tvrdi da je napuhao više od tri promila. Motiv ubojstva još utvrđuju.

Kako doznajemo, policija je tijekom očevida u lokalu pronašla šest ispaljenih čahura. Gmižića su uhitili i utorak je proveo u policiji u Velikoj Gorici. Tijekom dana pretražili su i njegovu kuću u Čičkoj poljani.

Vlasnik lokala: Moj brat nikad ranije nije bio nasilan

Vlasnik lokala Davor Gmižić rekao nam je kako ne zna ništa o događaju jer kobne večeri nije bio tamo.

- Bio sam na putu. Policija me je zvala nakon što je sve već bilo gotovo. Moj brat nikad ranije nije bio nasilan - rekao je Davor. Inače, Željko Gmižić dugogodišnji je lovac i ima registrirani obrt za lovstvo. Ima dozvolu za posjedovanje i nošenje oružja za pištolj koji je koristio. Član je streljačkog društva Gord, čiji je tajnik njegov brat. Njegovi susjedi iz Čičke poljane kažu da se nedavno rastao od supruge koja sad s njihovom kćeri (16) živi u Velikoj Gorici.

Mještani: Matić nikada nije radio probleme

Ubijeni Matić imao je četvero punoljetne djece - Mariju (26), Antu (22) te blizance Josipa (19) i Nikolinu (19). Rodom je iz Tomislavgrada u BiH. Bio je u braniteljskoj vojnoj mirovini. Njegovi prijatelji kažu da je 1991. godine ranjen na ratištu. U Vukovinu se s obitelji doselio prije gotovo 20 godina. Mještani govore da je bio marljiv i vrijedan te da nikad nije radio probleme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 214
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..