Obavijesti

News

Komentari 21

'Iz Nerežišća sam, postala sam žrtva zlih jezika zbog korone'

'Iz Nerežišća sam, postala sam žrtva zlih jezika zbog korone'
1

Kolegica i ja radimo u trgovini u jednom drugom mjestu, nije bitno kojem, i negativne smo, ali bez obzira na to doživjele smo toliko neugodnosti od kupaca, nije lijepo doživjeti takvo etiketiranje, ispričala je Anet

VIDEO

Nisam osoba koja piše statuse i nešto javno objavljuje ali sva ova situacija sa koronom i komentari pojedinaca su me naveli da ovo napišem. Naime kao što većina vas zna iz Nerežišća sam, žarišta korone na otoku. I baš zbog toga sam postala žrtva zlih jezika. I ne samo ja već i moja radna kolegica koja je također iz Nerežišća, ali i ostale kolege koje u kontaktu s nama. Bilo je tu svega, od provokacija, klevetanja, do pozivanja policije. Razumijem da su ljudi u panici i da zbog iste ne razmišljaju što rade, ali ni meni nije svejedno, pogotovo kad znam da je moje malo misto na koljenima i traži podršku i razumijevanje, a ne osuđivanje, napisala je na svom Facebook profilu Anet Dragičević iz Nerežišća.

POGLEDAJTE VIDEO: Korona na Braču 

Pokretanje videa...

01:02

Najviše zaraženih je baš iz tog bračkog mjesta kojega je nepoznati počinitelj odmah nazvao Wuhanom. Anet kaže kako se tako Wuhanom mogla nazvati svako mjesto u kojem se pojavio virus.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To je vandalizam. Teško mi je sve to komentirati. Kolegica i ja radimo u trgovini u jednom drugom mjestu, nije bitno kojem, i negativne smo, ali bez obzira na to doživjele smo toliko neugodnosti od kupaca, nije lijepo doživjeti takvo etiketiranje - kaže nam Anet koja, kako je navela i svom statusu, ne razumije gdje je nestala ona bratska ljubav i zajedništvo koju smo imali dok smo puštali "Moju domovinu" kao podršku ostatku Hrvatske kad je bilo najteže.

Svi propusti splitskog stožera: Brač, domovi za starije, mise...
Svi propusti splitskog stožera: Brač, domovi za starije, mise...

- Tada smo bili povezani, ne po krvi već po ljubavi prema domovini, a sada smo postali samo stranci koji osuđuju i zagorčavaju tuđi život. Probudite se ljudi. Sada je vrijeme da pokažete svoje pravo lice, nadam se dobro, i pomognete svojim suotočanima, tako da ih utješite, a ne stigmatizirate. I vi možete biti u istoj situaciji kao i mi, i budite sigurni da bi vam mi bez puno razmišljanja i bez osuđivanja pomogli. I za kraj želim zahvaliti svim mojim prijateljima od kojih sam dobila podršku i svima onima koji su pokazali kakvi su neljudi. Hvala vam na tome. Nadam se da ćete vi, moji prijatelji podijeliti ovaj poduži status tako da svi vide kakva se nepravda događa onda kad je pomoć najpotrebnija. Hvala i ostanite živi i zdravi. I negativni – objavila je Anet.

U zgradi Općine Nerežišća priprema se testiranje stanovnika na COVID-19

Dodajmo još i da je u nedjelju u poslijepodnevnim satima potvrđeno još novih slučajeva te ih je ukupno sada 38 Covid-19 pozitivnih.

- Od 91 jučer uzetog uzorka danas se nakon obrade njih 14 pokazalo pozitivnima što znači da je na našem otoku ukupno trideset i osam osoba zaraženo koronavirusom. U režimu samoizolacije nalazi se 139 osoba koje su pod stalnom paskom epidemiološke službe i pod nadzorom policije. Na Braču su danas epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije uz asistiranje interventnog tima Crvenog križa Brač uzimali nove uzorke za testiranje. Rezultati novih testova bit će najvjerojatnije poznati u ponedjeljak – objavili su iz Kriznog stožera otoka Brača.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.