Obavijesti

News

Komentari 7

Izazvao stečaj i utajio porez, oštetio državu za 70 mil. kuna

Izazvao stečaj i utajio porez, oštetio državu za 70 mil. kuna

Policija sumnja se da je 61-godišnjak u prosincu 2015. znajući da je žiro-račun njegove tvrtke u blokadi i da je nadležni sud odobrio predstečajnu nagodbu, sklopio dva ugovora o prodaji nekretnina u drugoj tvrtki

Zagrebačka policija prijavila je osnivača i direktora samoborske tvrtke kojega terete da je izazivanjem stečaja i utajom poreza državu i vjerovnike oštetio za oko 70 milijuna kuna.

Policija sumnja se da je 61-godišnjak u prosincu 2015. znajući da je žiro-račun njegove tvrtke u blokadi i da je nadležni sud odobrio predstečajnu nagodbu, sklopio dva ugovora o prodaji nekretnina drugoj tvrtki u kojoj je bio "stvarni voditelj poslovanja".

- Nekretnine je prodao višestruko ispod vrijednosti kompenzirajući međusobno dospjele obveze između ta dva društva te je na takav način, u suprotnosti s urednim i savjesnim gospodarenjem, oštetio vjerovnike društva - kažu u policiji.

Dvije žene po kafićima držale ilegalne kockarske automate
Dvije žene po kafićima držale ilegalne kockarske automate

Dodaju i da je s ciljem da djelomično izbjegne plaćanje poreza dao netočne podatke o činjenicama koje su od utjecaja za utvrđivanje iznosa porezne obveze.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 69,5 milijuna kuna, kažu u policiji koja je 61-godišnjaka prijavila Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.