Obavijesti

News

Komentari 7

Izbori se bliže, HDZ-u i SDP-u treba - general Ante Gotovina

Izbori se bliže, HDZ-u i SDP-u treba - general Ante Gotovina
1

U novom broju najčitanijeg političkog tjednika Express pročitajte sve o stranačkom ratu za Gotovinu i kako ga HDZ i SDP žele pred izbore pridobiti za sebe

VIDEO

Običan ribar? Ili pak hrvatska ikona, čovjek kojeg bi i lijevi i desni voljeli pridobiti za sebe u ovoj predizbornoj godini? 

General Ante Gotovina spretno izbjegava bilo kakva svrstavanja uz političke opcije (službena podrška HDZ-a ili SDP-a od njega se neće čuti), ali u javnosti se stvorila slika kako je on u posljednje vrijeme bliži Zoranu Milanoviću nego Tomislavu Karamarku.

Istina je, baš kako je svojedobno i pisao Express, da se general čuje s premijerom i to već dugo ne samo preko posrednika ministra Ante Kotromanovića nego su razmijenili i telefonske brojeve, ali isto tako, kako kaže izvor vrlo blizak Gotovini, on se redovito čuje i s predsjednikom HDZ-a.

"Evo neki dan u Benkovcu dugo su razgovarali. I tada je dogovarano privatno, prijateljsko druženje planirano za ovaj ili sljedeći tjedan. Karamarko je do sada odbijao nalaženja s njim jer ga ne želi koristiti u političke svrhe. I to je stvarno istina", rekao je čovjek iz najbližeg kruga Ante Gotovine.

Jedno je sigurno - lijevi i desni vole tu i tamo javnosti pokazati da su u dobrim odnosima s Gotovinom i teško je ne primijetiti sve učestalije zajedničke fotografije Zorana Milanovića i Ante Gotovine. Tu su morali uskočiti i iz HDZ-a, koji su, kako kažu izvori iz stranke, morali početi govoriti da se Gotovina druži i s vodstvom HDZ-a.

U novom broju najčitanijeg političkog tjednika Express pročitajte sve o stranačkom ratu za Gotovinu i kako ga HDZ i SDP žele pred izbore pridobiti za sebe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući