Obavijesti

News

Komentari 62

Izbori u stranci: Dvije valjane kandidature za šefa SDP-a

Izbori u stranci: Dvije valjane kandidature za šefa SDP-a
1

Dovoljan broj potpisa za kandidaturu za predsjednika stranke prikupila su dvojica kandidata - aktualni predsjednik Zoran Milanović i potpredsjednik stranke Zlatko Komadina

VIDEO

Središnja izborna komisija SDP-a utvrdila je u srijedu poslijepodne da su dovoljan broj potpisa za kandidaturu za predsjednika stranke prikupila dvojica kandidata - aktualni predsjednik Zoran Milanović i potpredsjednik stranke Zlatko Komadina.

"Središnja izborna komisija zaprimila je sve kandidature i potpise za stranačke dužnosti i utvrdila da su uvjete za kandidiranje, među kojima i broj potrebnih potpisa, ispunila dva kandidata, Zoran Milanović i Zlatko Komadina", potvrdio je Hini predsjednik Komisije Vedran Lendić.

Treći kandidat Duško Polovina Lungo nije uspio prikupiti potrebnih 1000 potpisa potpore članova SDP-a i kandidatura mu nije valjana, no Lendić nije želio otkriti koliko je potpisa Polovina dostavio, a naglasio je da će o tomu još raspravljati Glavni odbor stranke u subotu.

Izvijestio je da je za svaku od preostalih stranačkih dužnosti, potpredsjednike, članove Predsjedništva i Glavnog odbora stranke više pravovaljanih kandidatura.

Zlatko Komadina potpise je predao još u petak, a kandidaturu mu je poduprlo više od 5000 članova SDP-a.

Potpise je tri dana kasnije, dan prije isteka roka, predao i Zoran Milanović, i to u dvostruku većem broju (10.418), nakon čega su iz Komadinina stožera počele pristizati optužbe da im je u čak šest županija onemogućeno prikupljanje potpisa te da su članovi stranke bili izloženi pritiscima da ne potpisuju za Komadinu. Takve su optužbe u Milanovićevu taboru odbili, tumačeći ih kao gubitnički mentalitet.

Unutarstranački izbori u SDP-u raspisani su krajem siječnja, a prvi krug izbora za predsjednika stranke održat će se 2. travnja.

Predsjednik SDP-a bira se sustavom jedan član – jedan glas, što znači da o novom čelniku tajnim glasovanjem može odlučivati svaki od više od 35.000 članova. Predsjednik stranke postaje onaj tko osvoji natpolovičnu potporu članova koji se odazovu izborima.

Ne uspije li u prvom krugu nitko od kandidata dobiti potrebnu podršku, za tjedan dana održava se drugi izborni krug, na kojem se natječu dvojica kandidata s najviše osvojenih glasova u prvom krugu, a predsjednik SDP-a postaje onaj tko u drugom krugu dobije više glasova.

Glavni odbor, potpredsjednici i članovi Predsjedništva stranke birat će se na izbornoj konvenciji SDP-a 16. travnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)