Obavijesti

News

Komentari 167

Izborni gubitnici: Bandić nije uspio prijeći prag ni u Zagrebu

Izborni gubitnici: Bandić nije uspio prijeći prag ni u Zagrebu
1

Iako su uložile dosta novaca i istaknuli zvučna imena nisu uspjeli prijeći izborni prag i u Europski parlament poslati ljude iz svojih stranaka, ali još bitnije ovo im je putokaz za naredne izbore

VIDEO

U nastavku donosimo imena stranaka koje su prema prvim službenim informacijama Državnog izbornog povjerenstva nisu uspjeli prijeći izborni prag te time postali gubitnici europskih izbora. Ovo je, ujedno, i pokazatelj snaga za naredne izbore. 

MOST - osvojili su 4,54%. Iako su im predizborne ankete predviđale jedan mandat, prema službenim rezultatima ispod su izbornog praga. Pokušali su snažnom retorikom o suverenosti, ali građani ih nisu poslušali.

MARIJANA PETIR - odbila je ponudu HDZ-a da bude na njihovoj listi te je izašla samostalno s nezavisnom listom, no nije uspjela. Prikupila je 4,30% glasova. 

NEOVISNI ZA HRVATSKU - Prve izlazne ankete su im predviđale siguran mandat, ali prema službenim rezultatima, trios Esih-Glasnović-Hasanbegović, imaju svega 4,17 %. Puno glasova su očekivali iz dijaspore, ali nije im puno pomogle jer je obrađeno više od 90% biračkih mjesta u dijaspori.

SDSS - imali su najintenzivniju kampanju zbog ćiriličnih natpisa na plakatima, a i na listi je bio ugledni sveučilišni profesor Dejan Jović. U korist im je išla i velika izlaznost u Srbiji te uspjeli su skupiti solidnih 2,86% glasova. 

HNS - aktualni koalicijski partneri u Vladi. Vrlo su rano krenuli s kampanjom u kojoj su nastojali istaknuti međimurskog župana Mateja Posavca, ali imaju svega 2,85% glasova. 

START - zvijezda političke scene Dalija Orešković nije se uspjela istaknuti u političkoj areni te je ugrabila samo 1,92% glasova. 

MILAN BANDIĆ - usprkos jakoj kampanji u kojima se isticala superiornost Grada Zagreba nad ostalim krajevima Hrvatske nije Bandiću pomoglo jer se nalazi daleko ispod izbornog praga s 1,90% glasova. Čak ni u gradu Zagrebu nije uspio prijeći izborni prag od 5%.

MOŽEMO! - zelena ljevica u Hrvatskoj neće imati europarlamentarca. Iako su imali podršku Hollywooda imaju svega 1,57% glasova. 

PAMETNO - stranka obitelji Puljak koja je bila u uzletu ovoga puta nije se uspjela probiti te su prikupili 1,31% glasova. 

REFORMISTI - U vladajućoj su koaliciji te u Saboru drže većinu, ali na, varaždinski župan Radimir Čačić, ovim su izborima skupili samo 1,04%. 

HSLS - Darinko Kosor je odlučio samostalno izaći na izbore i time je pokazao da uživaju podršku od svega 0,56% glasova. Nije mu pomogla niti popularnost gradonačelnika Bjelovara Daria Hrebaka

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...