News

Komentari 94

Jaka kiša poplavila Trogir, na Čiovu je pijavica rušila stupove

Jaka kiša poplavila Trogir, na Čiovu je pijavica rušila stupove

Za velik dio Hrvatske izdan je najveći stupanj upozorenja od jakog nevremena. Očekuje se visoka količina padalina, a u pojedinim se mjestima već pripremaju za poplave...

Olujno nevrijeme oko 11 sati i 30 minuta zahvatilo je šire trogirsko područje. Osim kiše, povremeno je padala tuča promjera do dva centimetra.

Velike količine oborina u kratkom vremenu izazvale su u Trogiru i okolici mjestimične bujične poplave, javlja Dalmacija danasPrema prvim informacijama, jedno stablo je palo na automobil u Trogiru.

Zbog jakog juga  u prijepodnevnim satima pao je dio krova sa skladišta u Brodotrogiru. Oštećeno je i nekoliko automobila koji su bili parkirani pred glavnim ulazom. U tijeku su izvidi i van škvera kako bi se utvrdilo ima li još kakvih šteta.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Trogirski vatrogasci sanirali su štete koje je izazvalo veliko nevrijeme koje je oko 11.30 zahvatilo Trogir i okolicu. Najgore je bilo u trogirskom brodogradilištu gdje je vjetar odnio dio krova centralnog skladišta. Komad lima težak najmanje 200 kilograma pao je nasred parkirališta i oštetio nekoliko automobila. Pukom srećom nikog nije bilo na parkingu i nitko nije ozlijeđen. Vrijeme u Trogiru potpuno se smirilo i promet i život teku neometano.

 Državni hidrometeorološki zavod najavio je obilne kiše sa 100 litara po četvornom metru, zbog čega su očekuju bujične poplave.

Nevrijeme je još gore probleme donijelo zapadnom dijelu Čiova. Na području Okruga formirala se pijavica koja je s mora stigla nad kopno i donijela velike probleme. Na terenu su vatrogasci DVD-a Okruk koji otklanjaju velike posljednice nevremena. Pijavica je srušila brojna stabla na prometnice, a stradali su i električni stupovi.

- Iznad kampa električno stup pao je na ulazna vrata jedne obiteljske kuće. Čovjek ne može zbog toga izići iz kuće. Iskopčali smo struju i sada ćemo ukloniti stup od kuće – kazao je Marin Radić, zapovjednik DVD-a Okruk za Dalmacija danas.

Pijavica je s Čiova potom prešla na Trogir gdje je oštetila tamošnje brodogradilište. Vrtlog je srušio dio krovišta brodogradilišta i oštetio brojne parkirane automobile. 

Divovski "shelf cloud" nadvio se jutros nešto prije podne nad šibenskim područjem i donio velike padaline. Kako javlja Šibenski portal, na Žirju je u kratkom vremenu pao oko 21 litar kiše po četvornom metru

Jaka kiša zahvatila je i vodičko područje, otok Brač, područje Drniša i Hrvaca, a danas i sutra u mnogim su krajevima najavljene visoke količine padalina. Upozorenje najvišeg stupnja izdano je za sjeverni i srednji Jadran, za gorsku Hrvatsku i unutrašnjost Dalmacije. 

Najčitaniji članci