Obavijesti

News

Komentari 94

Jaka kiša poplavila Trogir, na Čiovu je pijavica rušila stupove

Jaka kiša poplavila Trogir, na Čiovu je pijavica rušila stupove
10

Za velik dio Hrvatske izdan je najveći stupanj upozorenja od jakog nevremena. Očekuje se visoka količina padalina, a u pojedinim se mjestima već pripremaju za poplave...

VIDEO

Brodotrogir Brodotrogir Brodotrogir
10
| Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/

Olujno nevrijeme oko 11 sati i 30 minuta zahvatilo je šire trogirsko područje. Osim kiše, povremeno je padala tuča promjera do dva centimetra.

Velike količine oborina u kratkom vremenu izazvale su u Trogiru i okolici mjestimične bujične poplave, javlja Dalmacija danasPrema prvim informacijama, jedno stablo je palo na automobil u Trogiru.

Zbog jakog juga  u prijepodnevnim satima pao je dio krova sa skladišta u Brodotrogiru. Oštećeno je i nekoliko automobila koji su bili parkirani pred glavnim ulazom. U tijeku su izvidi i van škvera kako bi se utvrdilo ima li još kakvih šteta.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Brodotrogir Brodotrogir Brodotrogir
10
| Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/

Trogirski vatrogasci sanirali su štete koje je izazvalo veliko nevrijeme koje je oko 11.30 zahvatilo Trogir i okolicu. Najgore je bilo u trogirskom brodogradilištu gdje je vjetar odnio dio krova centralnog skladišta. Komad lima težak najmanje 200 kilograma pao je nasred parkirališta i oštetio nekoliko automobila. Pukom srećom nikog nije bilo na parkingu i nitko nije ozlijeđen. Vrijeme u Trogiru potpuno se smirilo i promet i život teku neometano.

 Državni hidrometeorološki zavod najavio je obilne kiše sa 100 litara po četvornom metru, zbog čega su očekuju bujične poplave.

Nevrijeme je još gore probleme donijelo zapadnom dijelu Čiova. Na području Okruga formirala se pijavica koja je s mora stigla nad kopno i donijela velike probleme. Na terenu su vatrogasci DVD-a Okruk koji otklanjaju velike posljednice nevremena. Pijavica je srušila brojna stabla na prometnice, a stradali su i električni stupovi.

- Iznad kampa električno stup pao je na ulazna vrata jedne obiteljske kuće. Čovjek ne može zbog toga izići iz kuće. Iskopčali smo struju i sada ćemo ukloniti stup od kuće – kazao je Marin Radić, zapovjednik DVD-a Okruk za Dalmacija danas.

Pijavica je s Čiova potom prešla na Trogir gdje je oštetila tamošnje brodogradilište. Vrtlog je srušio dio krovišta brodogradilišta i oštetio brojne parkirane automobile. 

Divovski "shelf cloud" nadvio se jutros nešto prije podne nad šibenskim područjem i donio velike padaline. Kako javlja Šibenski portal, na Žirju je u kratkom vremenu pao oko 21 litar kiše po četvornom metru

Jaka kiša zahvatila je i vodičko područje, otok Brač, područje Drniša i Hrvaca, a danas i sutra u mnogim su krajevima najavljene visoke količine padalina. Upozorenje najvišeg stupnja izdano je za sjeverni i srednji Jadran, za gorsku Hrvatsku i unutrašnjost Dalmacije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa