Obavijesti

News

Komentari 329

Izgrizli su je psi: Vrištala sam i bježala, lajali su i trgali mi robu

Izgrizli su je psi: Vrištala sam i bježala, lajali su i trgali mi robu
2

Marija Š. (65) hitno je operirana u riječkoj bolnici na Sušaku. U dvosatnoj operaciji liječnici su joj očistili i isprali rane. Napala su je i izgrizla dva susjedova psa

VIDEO

Istu večer nakon što su je dva psa izgrizla u naselju Rubeši u Kastvu, Marija Š. (65) hitno je operirana u riječkoj bolnici na Sušaku. U dvosatnoj operaciji liječnici su joj očistili i isprali rane.

- To je bila primarna obrada rane, pacijentica je stabilno, bit će potrebno dodatno premotavanje kod kojeg ćemo vidjeti koliko je tkiva oštećeno i pri tom ćemo znati hoće li biti potrebna rekonstrukcija - rekao je doktor Hrvoje Štalekar s odjela traumatologije. Rane od ugriza životinja se ne smiju šivati, nego se samo ispiru i zamataju. 

Umirila se jer je mislila da će proći, no psi su počeli lajati

- Kad se sjetim svoje unuke Lucije i malenog susjeda koji se u našim dvorištima igraju, rekla sam bolje neka su mene napali - pod šokom je Marija koja je zadržana u bolnici. Žena se vraćala po svojoj ulici nakon što je bacila vrećicu smeća u kontejner, a tada su joj u susret došla dva susjedova psa. 

- Ja sam se umirila, jer računam da trebam biti mirna i da će proći, no počeli su lajati i odmah su mi počeli trgati odjeću, zagrizli su mi noge, ja sam vrištala i bježala, više ni ne znam jesam li sama pala ili su me oni srušili - prisjeća se Marija. U pomoć joj je pritekla susjeda ispred čije kuće je pala. Susjeda je metlom otjerala pse i odmah joj počela pružati prvu pomoć, srećom žena je medicinska sestra.

Izgrizli joj potkoljenicu, nožne prste i nadlakticu

Mariji su psi s desne potkoljenice otkinuli veći dio tkiva, a na lijevoj nozi su joj sažvakali prste. Izgrizli su je i po desnoj nadlaktici, a malu ogrebotinu ima i na usni.

- Koliko su oni visoko skočili, pa mogli su mi i grkljan dohvatiti - rekla je žena i primila se za usnicu. Sreća u nesreći je da psi nisu oštetili živce niti žile. Ta dva psa je gospođa rijetko viđala, većinu dana su vezani u dvorištu, kaže više su ih čuli, nego vidjeli.

- Znali su lajati po cijele dane, pa smo mi susjedi to među sobom komentirali - kazuje Marija. 

Vlasnik pasa: Ne znam zašto se to dogodilo, to je prvi put

U subotu psi su i dalje u dvorištu gdje im živi vlasnik, on, kaže da ne zna zašto se to dogodilo.

- Došao sam doma s posla, pustio ih s lanca i nahranio ih, zaboravio sam zatvoriti lijesu od njihova dijela pa su izašli na ulicu. Čuo sam vrištanje i izašao sam na cestu, ne znam zašto se to dogodilo, to je prvi put - rekao je vlasnik koji se nije htio predstaviti, dodao je kako će psi najvjerojatnije morati na promatranje. Kako se napad dogodio u petak navečer, pred vikend, nitko ne zna koji su idući koraci u postupanju sa životinjama i što će biti sa psima. U toj ulici se nalazi i dječji vrtić, djeca se igraju u dvorištima.

- Nakon ovoga su mi prvi susjedi rekli da su prije nekoliko dana ti psi njima navečer ušli u dvorište pa su ih morali tjerati, još uvijek sam u šoku i stalno mi je pred očima slika majke kako se krvava na podu previja, a psi su oko nje - i idućeg dana je u šoku bila kći napadnute žene.

>>> Strava u Kastvu: Podivljali psi izgrizli ženu (65), u bolnici je

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 329
VIDEO

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili
VIDEO Radić: 'DP ne može biti u većini gdje je SDSS i Možemo!. Ne bojimo se novih izbora'
TKO JE BLIŽI VEĆINI?

VIDEO Radić: 'DP ne može biti u većini gdje je SDSS i Možemo!. Ne bojimo se novih izbora'

Peđa Grbin je rekao kako je na Domovinskom pokretu odluka što i kako dalje, a da je na stolu i opcija ponavljanja izbora