Obavijesti

News

Komentari 2

Iznenada: Iranski ministar vanjskih poslova dao ostavku

Iznenada: Iranski ministar vanjskih poslova dao ostavku
1

Zarif je igrao ključnu ulogu u postizanju dogovora pod kojim je Iran pristao na ograničenja u nuklearnom programu zbog kojih su zauzvrat uklonjenje financijske sankcije

VIDEO

Iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif, obrazovan u SAD-u te autor nuklearnog sporazuma svjetskih sila iz 2015., neočekivano je u ponedjeljak objavio svoju ostavku.

"Zahvaljujem na velikodušnosti dragih i hrabrih ljudi Irana i njihovim vlastima posljednjih 67 mjeseci. Iskreno mi je žao što nisam uspio nastaviti služiti te za sve nedostatke moje službe. Budite sretni i dostojni", napisao je Zarif na svom Instagram profilu.

Nije dao konkretne razloge za svoju odluku.

Zarif je igrao ključnu ulogu u postizanju dogovora pod kojim je Iran pristao na ograničenja u nuklearnom programu zbog kojih su zauzvrat uklonjenje financijske sankcije.

Našao se pod napadom protuzapadnjačkih krugova u Iranu nakon što se SAD povukao iz sporazuma prošlog svibnja te ponovno nametnuo sankcije.

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad u službenom posjetu Iranu

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad boravi u ponedjeljak u službenom posjetu Iranu što je jedan od njegovih rijetkih odlazaka u inozemstvo od početka građanskog rata u Siriji 2011. godine.

Ovo je al-Asadovo prvo putovanje u Iran u posljednjih osam godina. Prošle je godine otputovao u Rusiju gdje se sastao s predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju na obali Crnog mora.

Iz sirijskog predsjedništva su rekli kako se al-Asad sastao s iranskim predsjednikom Hasanom Rohanijem, kao i iranskim vrhovnim vođom Ajatolahom Ali Hameneijem.

Snimke i fotografije koje je objavilo predsjedništvo prikazuju nasmijanog al-Asada u zagrljaju s Rohanijem i Hamaneijem, u odvojenim sastancima.

Iran je podržao sirijsku vladu u osmogodišnjem konfliktu koji je započeo protuvladinim prosvjedima te se pretvorio u višestrani rat. Al-Asad i Rohani izrazili su "zadovoljstvo" strateškim odnosima između dviju zemalja.

Al-Asad je zahvalio Iranu za "sve što su osigurali Siriji tijekom rata", dok je Rohani obećao kako će Teheran i dalje podupirati Siriju u "nastojanju da iskorijeni terorizam" i započne s rekonstrukcijom, izjavili su iz predsjedništva.

"Pobjeda za Siriju je pobjeda za Iran i čitav islamski svijet", rekao je Rohani.

Iranski predsjednik obavjestio je al-Asada i o posljednjem sastanku u Sočiju gdje se nedavno sastao s tri jamca tzv. 'mirovnog procesa Astane' - Rusijom, Iranom i Turskom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa