Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

'Iznenadne okolnosti' odgodile su povratak islamista u BiH

Prema ranijim navodima vlasti u subotu se trebala vratiti skupina od 24 žena i djece, ali i devet bivših pripadnika terorističke organizacije Islamske države

FILE PHOTO - A member loyal to the Islamic State in Iraq and the Levant (ISIL) waves an ISIL flag in Raqqa
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
12 komentara

Do daljnjeg je 'zbog nepreviđenih okolnosti' odgođen povratak bosanskohercegovačkih državljana koji su u subotu trebali sletjeti u sarajevsku zračnu luku nakon što su se mjesecima nalazili u zarobljeničkim logorima na sjeveru Iraka i Sirije po slomu terorističke organizacije Islamske države u čijim su se redovima borili. 

- Zbog iznenadnih i nepredviđenih okolnosti u Siriji, povratak skupine državljana BiH koji je planiran za sutra, odgođen je do daljnjeg - priopćili su iz ministarstva sigurnosti BiH.

Pojašnjava se kako je ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine izvršilo sve pripreme za povratak prve skupine BiH državljana iz Sirije  među kojima su žene i djeca po zaključcima Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH. 

Iz istoga izvora navode navode da su u stalnom kontaktu i nastavljaju suradnju s međunarodnim partnerima, kako bi se povratak bh. državljana iz Sirije obavio 'kada se za to steknu povoljni uvjeti'.

Prema ranijim navodima vlasti u subotu se trebala vratiti skupina od 24 žena i djece, ali i devet bivših pripadnika terorističke organizacije Islamske države. 

Oni su po slijetanju u sarajevsku zračnu luku trebali biti uhićeni i predani u nadležnost Tužiteljstva BiH. Po medijskim navodima to su trebali biti Armin Čurt, Senad Kasupović, Jasmin Keserović, Emir Ališić, Miralem Berbić, Hamza Labidija, Muharem Dunić, Emir Markota i Armin Dželko. 

Jedan od njih Keserović je među najtraženijim džihadistima iz BiH koji je 2016. u video-poruci uputio jezive prijetnje svijetu, kazavši: “Ustanite, muslimani, i ubijajte kršćane!”.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message