Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
93 komentara

Iznenađeni smo izjavama, imali smo samo manje nepravilnosti

Manje nepravilnosti koje su utvrđene ne opravdavaju negativan stav prema HOO-u. Rado i bez prigovora ćemo prihvatiti svaki daljnji oblik kontrole i nadzora, rekli su

Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
93 komentara

Nakon što je Vlada dala negativno izvješće na poslovanje Hrvatskog olimpijskog odbora i najavila da će ih prijaviti DORH-u oglasio se i HOO. Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) iznenađen je žustrim izjavama ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića na račun Programskog i financijskog izvješća HOO-a za 2012. godinu na danas održanoj 122. sjednici Vlade RH. Vijeće HOO sastat će se u ponedjeljak, 4. studenoga, razmotriti izjave ministra te zauzeti stav.

U proteklih šest mjeseci poslovanje HOO-a su kontrolirale četiri inspekcije: proračunski nadzor Ministarstva financija, sportska inspekcija i fiskalni nadzor Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) te komercijalna revizija. Manje nepravilnosti koje su utvrđene ne opravdavaju negativan stav MZOS-a prema HOO-u. Rado i bez prigovora ćemo prihvatiti svaki daljnji oblik kontrole i nadzora.

Napominjemo da je HOO u cijelosti ispunio svoje obaveze prema svakom nacionalnom sportskom savezu i sportašu te da nije bilo odstupanja od proračunskog plana. U pogledu trošenja vlastitih prihoda HOO ima ovlasti postupati autonomno.

 Sa žaljenjem konstatiramo da MZOS ne prihvaća našu kontinuiranu zamolbu za dijalogom i suradnjom.

Jovanović šalje DORH u HOO: Nenamjenski trošili milijune?

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message