Obavijesti

News

Komentari 0

Izraelci avionima raketirali Gazu, poginulo još 70 ljudi

Izraelci avionima raketirali Gazu, poginulo još 70 ljudi
20

Palestinski predsjednik Abbas optužuje Izrael da želi 'sravniti sa zemljom' stanovništvo Gaze. Od 27. prosinca poginulo je oko 1000 Plaestinaca

VIDEO

U žestokim sukobima u srijedu prije zore sukobili su se palestinski aktivisti i izraelski vojnici u Gazi, dok je zrakoplovstvo bombardiralo jug pojasa Gaze, područje na kojem je gotovo tisuću Palestinaca izgubilo život od 27. prosinca. Devetnaestog dana izraelske ofenzive kojom se želi prekinuti palestinsko raketiranje Izraela, zračni napadi u Gazi i na sjeveru teritorija su manjeg intenziteta u odnosu na prethodne noći.
- Tenkovi pucaju na palestinske borce koji odgovaraju raketnim bacačima - izjavio je tijekom noći dopisnik France pressea. Nikakvi službeni podaci o tim sukobima nisu bili dostupni.
U utorak je palestinski predsjednik Mahmud Abbas optužio Izrael da želi "sravniti sa zemljom" stanovništvo pojasa Gaze, koju nadzire Hamas.
- Agresija postaje sve izraženija svakog dana - kazao je u Ramalli čelnik Fataha. Najmanje 70 Palestinaca stradalo je samo u utorak u pojasu Gaze. Broj ubijenih Palestinaca od početka napada tako je narastao na 1000, a broj ranjenih penje se na 4400 ljudi.

BAN KI-MOON STIGAO U EGIPAT
Glavni tajnik UN-a Ban Ki-Moon stigao je u srijedu u Kairo, gdje će se na početku bliskoistočne turneje sastati s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom i čelnikom Arapske lige Amrom Musom.
Ban Ki-Moon će u Kairu biti na pregovorima pod pokroviteljstvom egipatske vlade o primirju u Gazi. Potom će posjetiti Jordan, Izrael, palestinski teritorij, Tursku, Libanon, Siriju i Kuvajt. Osim hitne uspostave primirja u Gazi, tražit će od vlada u regiji da osiguraju humanitarnu pomoć stanovnicima Gaze, ponovno otvore granične prijelaze u Gazi, zaštite civile i pojačaju sigurnost na granici s Gazom.

RAKETA ISPALJENA NA SJEVER IZRAELA IZ LIBANONA
Jedna je raketa ispaljena u srijedu na sjever Izraela s juga Libanona. Izraelska je vojska na nju odgovorila.
- Raketa je ispaljena iz zone smještene četiri kilometra zapadno od Farmi Shebaa. Izrael je na nju odgovorio unutar jedne minute s četiri rakete koje su pale sjeverno od Ghajara - kazao je izvor iz libanonskih snaga sigurnosti.
Izraelska policija objavila je da su tri rakete pale na sjever Izraela. Prošlog su četvrtka na Izrael s juga Libanona ispaljene četiri rakete, a libanonski Hezbollah je odbacio mogućnost da su njegovi pripadnici izveli te raketne napade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu