Obavijesti

News

Izraelski veleposlanik Gary Koren: 'Bit će potrebno još potpore u budućnosti...

Izraelski veleposlanik Gary Koren: 'Bit će potrebno još potpore u budućnosti...

'Sav slobodni svijet je na našoj strani, a trebali bi biti i naši prijatelji ovdje u Hrvatskoj, bez zadrške. Zahvalan sam na dosadašnjoj političkoj potpori hrvatskog vodstva, kao i na potpori brojnih prijatelja Izraela'

VIDEO

Izrael je napadnut, protiv nas se vodi rat. S obzirom na to da žele rat, dobit će ga.

Oni koji žele rat nisu civili u Gazi, već Hamasovi teroristi, koji su poklali čitave izraelske obitelji u kibucima i gradovima blizu granice. Dok ovo pišem, Izrael oplakuje više od 700 mrtvih, uglavnom civila.

Izrael se priprema za rat i to ne samo rat na jugu protiv Hamasa; Izrael se također priprema za druge nepredviđene situacije, uglavnom na sjevernoj granici, poput mogućeg napada drugog iranskog posrednika, terorističke organizacije Hezbollah, koja djeluje iz Libanona. Izrael očekuje od naših prijatelja da stanu uz nas. Ne da nas pozivaju na suzdržanost, već da podrže naše pravo na samoobranu, na vođenje rata protiv barbarskog Hamasa. Izrael također očekuje od naših prijatelja da stvari nazovu pravim imenom: da shvate da nemamo posla s "militantima", nego s teroristima žednima krvi koji su divljački ubijali izraelske civile i oteli desetke njih, kako bi ih koristili kao živi štit i sredstvo odvraćanja protiv izraelske odmazde.

U ovim teškim vremenima, također očekujemo od naših prijatelja da Hamas proglase terorističkom organizacijom na nacionalnoj razini, kao što su to već učinile SAD i EU. Izrael traži od naših prijatelja da prestanu biti "pristojni" i jednako pozivaju i Izrael i Hamas da zaustave borbe i krvoproliće. Molimo vas da otvorite oči i vidite tko doista vuče konce, tko stoji iza najradikalnijih snaga na Bliskom istoku, tko pokušava spriječiti koaliciju umjerenih snaga s Izraelom.

Ovo je djelo iranskog vodstva, najdestruktivnije i najopasnije sile koja zaslužuje kontinuirano ignoriranje, izazivanje i sankcioniranje, ne djelo iranskoga naroda kojeg režim surovo tlači.

Ovo će vjerojatno biti dug rat.

Sav slobodni svijet je na našoj strani, a trebali bi biti i naši prijatelji ovdje u Hrvatskoj, bez zadrške. Zahvalan sam na dosadašnjoj političkoj potpori hrvatskog vodstva, kao i na potpori brojnih prijatelja Izraela. Bit će potrebno još potpore u budućnosti.

Am Yisrael Chai. Narod Izraela živi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm
PRIPREMITE KIŠOBRANE!

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm

Meteorolozi Državnog meteorološkog zavoda prognoziraju kako će u ponedjeljak biti promjenjivo i nestabilno vrijeme

U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Izvučena tijela. Nema preživjelih...
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Izvučena tijela. Nema preživjelih...

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje
Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je