Obavijesti

News

Komentari 33

"Ja bih avion oteo tijekom prebacivanja kontrole leta"

"Ja bih avion oteo tijekom prebacivanja kontrole leta"
5

Odašiljač aviona je onesposobljen samo dvije minute nakon posljednje poruke, tj. nakon prebacivanja kontrole leta. Stručnjacima je upravo ta situacija jako čudna

VIDEO

Britanski Telegraph objavio je detalje snimki razgovora s kontrolom leta iz kabine nestalog Boeinga 777 Malaysian Airlinesa. Snimke su preslušali stručnjaci, koji su otkrili koje situacije iz razgovora iskaču od uobičajene procedure.

Bivši pilot British Airwaysa, Steve Landells, rekao je kako su ključne dvije situacije. Prva je kada je kopilot aviona u 1.07 sati obavijestio kontrolu leta da avion leti na krstarećoj visini od 35.000 stopa. Kaže kako je poruka bila suvišna, jer je istu informaciju podijelio s kontrolom leta šest minuta ranije.

Objasnio je kako je moguće i da pilot nije bio siguran je li kontroli leta javio da je dosegnuo tu visinu. Ne smatra da je to pak potpuno čudna situacija.

Druga situacija, kako kaže, je činjenica da je gubitak komunikacija bio tijekom prebacivanja kontrole leta s Kuala Lumpura na Ho Ši Min. Odašiljač aviona je onesposobljen samo dvije minute nakon posljednje poruke. Pilot kaže da bi u tom trenutku oteo zrakoplov, da je to namjeravao učiniti. Ističe kako je to jedini trenutak u letu kada avion možda ne bi bio vidljiv s tla te je mogao skrenuti putanju u bilo kojem smjeru. 

Malezijka: Vidjela sam avion u moru!

Potraga za nestalim avionom je nastavljena i u petak, a objavljeni su i neki novi detalji. Malezijka Raja Dalelah Raja Latife tvrdi kako je vidjela avion u moru dok je letjela iznad Indijskog oceana.

Kaže kako je to bilo 8. ožujka popodne, nekoliko sati nakon što je Boeing 777 nestao. Žena kaže kako je sve ispričala i policiji, i to pet dana prije nego što je potraga proširena i na to područje. Radi se o području Andamanskih otoka, gdje je prije nekoliko dana započela intenzivna potraga, javlja Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...