Obavijesti

News

Komentari 119

Ja sam beba iz kutije: Maja se nada da će pronaći roditelje

Ja sam beba iz kutije: Maja se nada da će pronaći roditelje
7

U rano jutro 17. kolovoza 1982. u dvorištu dječjeg vrtića “Boško Buha” u središtu Sarajeva pozornost jedne žene privukao je plač djeteta. U kutiji je bila beba

VIDEO

U rano jutro 17. kolovoza 1982. u dvorištu dječjeg vrtića “Boško Buha” u središtu Sarajeva pozornost jedne žene privukao je plač djeteta. Osvrnula se i u kartonskoj kutiji ugledala bebu kako mlatara ručicama kao da doziva da joj netko priđe i podigne je.

Pregledom je utvrđeno da je riječ o potpuno zdravoj djevojčici i da bi mogla biti rođena prije desetak dana. Smještena je u Dječji dom “Ljubica Ivezić”, a kao datum rođenja upisali su 7. kolovoza 1982.

U domu je bila nepunih godinu dana te su je 5. srpnja 1983. posvojili Sofija i Miloš, sarajevski bračni par koji nije mogao imati vlastitu djecu. Dobila je njihovo prezime Tomić, a ime Maja. Policija je provela istragu kako bi utvrdili identitet roditelja ili tko je Maju ostavio u kartonskoj kutiji, ali ni do jedne informacije nisu došli. U dokumentima Centra za socijalnu skrb općine Centar u Sarajevu nema niti jedne informacije o Majinim roditeljima.

Saznala da Miloš i Sofija nisu njezini roditelji kad su umrli

Sofija je umrla 1989. Ratna događanja pritisnula su Miloša i Maju i oni su se preselili u Beograd. Ondje je završila školu, udala se i danas ima supruga Milana i sina Igora. Udajom je uzela i muževo prezime, tako da se preziva Tomić Milosavljević.

Miloš je doživio nekoliko moždanih udara te je 2008. umro. Bio je to težak gubitak za njegovu Maju. Tri dana nakon Milošove smrti Maja je našla rješenje Centra za socijalnu skrb i tek tada saznala da ti dobri ljudi zapravo nisu njezini biološki roditelji. Bilo je to veliko iznenađenje za nju. I dogodilo se u njoj nešto čudno - do tada ih je neizmjerno voljela, ali od tog ih je trenutka još više zavoljela.

Otac joj je visokorangirani političar?

Poslije je od Miloševih bratića doznala da su Miloš i Sofija nešto znali o njezinim biološkim roditeljima. Miloš je iz nekih izvora doznao da je Majina majka kći visokorangiranog bosanskohercegovačkog političara, pa se sve to zataškavalo. Smrću Sofije i Miloša velika tajna i nepoznanica za Maju otišla je u zemlju. I pored toliko nepoznanica iz Majina djetinjstva ima i jedan trag koji bi je mogao dovesti do informacije o biološkim roditeljima. Od rođenja ima veliki madež na granici vrata i donje vilice s lijeve strane. Kako je desetak dana bila u biološkoj obitelji, svi uz nju su znali za taj madež. Maja se nada da bi zbog toga netko ipak mogao znati tko su joj biološki roditelji. Do sada je sama pokušavala naći majku pa je otvorila e-mail trazim.majku@yahoo.com., a ima i e-mail majatomic80@yahoo.com.

Uz posvojitelje Sofiju i Miloša imala predivno djetinjstvo

Maja misli da joj je možda bilo bolje sa Sofijom i Milošem nego da je ostala u vlastitoj obitelji. Često govori da je možda bolje što su je roditelji ostavili i što je dospjela kod njih jer je imala predivno djetinjstvo. Kraj Miloša se osjećala kao najsretnije dijete na svijetu i ne može opisati koliko je bio dobar i pažljiv otac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je